Cozi la staţia de taxare pentru trecerea pe podul de la Feteşti. Anunţul CNADNR

| 08 iul, 15:20

După ce miercuri s-au format cozi la staţia de taxare de la Feteşti, pe Autostrada A2, deoarece mulţi şoferi au optat să plătească cash taxa de pod, CNADNR reaminteşte că prin staţia de taxare se poate trece liber, cu obligativitatea ca taxa să se plătească ulterior, în 24 de ore de la trecere, la staţiile de distribuţie a carburanţilor (OMV PETROM, MOL, ROMPETROL) ori prin SMS la numărul 7577.

"Având în vedere că suntem în plină perioadă de concedii, și că în ultima vreme, la podul de la Fetești, punctul de trecere cu plată cash a fost cel mai solicitat, înregistrându-se cozi în anumite perioade de timp, recomandăm conducătorilor auto, care merg spre litoral, să achite tariful de trecere de la stația de taxare Fetești prin SMS sau prin plata in benzinarii. Îi sfătuim pe toți șoferii să folosească aceste variante deoarece nu vor mai opri pe pod, putând trece pe benzile semnalizate cu mesajul “e-Tarif” cu o viteză de maxim 50 km/h. De exemplu, folosind plata în benzinărie, poți trece rapid pe pod și poți plăti chiar și a doua zi, până la ora 24", a declarat Narcis Ștefan Neaga, Directorul General al CNADNR SA, într-un comunicat de presă.

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România SA reaminteste utilizatorilor rețelei de drumuri naționale din România că începând cu data de 30.04.2015 plata tarifului de trecere pentru podurile peste Dunăre între Fetești și Cernavodă se realizează prin intermediul achitării tarifului în benzinării sau prin SMS.

  • tariful poate fi achitat la stații de distributie a carburanților aparținând OMV PETROM, MOL, ROMPETROL (stațiile la care se poate achita tariful fiind disponibile pe siteul CNADNR www.cnadnr.ro)

  • prin SMS la numărul 7577 (număr disponibil în rețelele de telefonie mobilă ORANGE ROMÂNIA, VODAFONE ROMÂNIA, TELEKOM MOBILE și RCS&RDS). Prin SMS se poate achita tariful doar pentru o trecere şi doar pentru vehicule înmatriculate în România. În cazul în care se trimite textul în alt format, decat cel prevăzut la pasul 1, acesta nu va fi luat în considerare. Utilizatorul nu poate considera tariful achitat dacă nu a primit mesajul de confirmare prevăzut la pasul 4.

  • cash la stația de taxare Fetești.

  • dacă se optează pentru achitarea tarifului de trecere la distibuitorii autorizați sau prin SMS, acesta trebuie achitat, de regulă, înainte de utilizarea podurilor sau până la ora 24.00 a zilei următoare trecerii.

  • dacă se optează pentru achitarea tarifului de trecere cash la stația de taxare Fetești, se vor utiliza porțile prevăzute cu bariere și agenți încasatori, semnalizate corespunzator.

  • Tariful de trecere achitat la distribuitorii autorizați sau prin SMS și care nu a fost utilizat rămâne valabil 12 luni de la data achitării

  • utilizatorii sunt rugați, ca la achitarea tarifului de trecere, să verifice datele pe care le transmit prin SMS sau care sunt înscrise pe documentul emis de catre distribuitorii autorizați ai CNADNR, înainte de a certifica prin semnătură corectitudinea acestora, corecția ulterioară a unui număr de înmatriculare înscris eronat realizandu-se doar în condițiile prevăzute de legislația în vigoare.

  • un tarif de trecere achitat după expirarea termenului prevăzut de legislația în vigoare (după ora 24.00 a zilei următoare trecerii) nu poate fi luat în considerare pentru trecerea în cauză, în această situație urmând a se încheia un proces verbal de contravenție.

  • informații privind achitarea tarifului de trecere se regăsesc și pe site-ul CNADNR www.cnadnr.ro la secțiunea Peaj Fetești (e-Tarif).

Pentru a nu se crea confuzii în privința achitării tarifului de trecere pentru utilizarea podurilor între Fetești și Cernavodă) prin intermediul SMS, CNADNR SA descrie în continuare pașii pe care un utilizator trebuie să-i urmeze:

1- se trimite la 7577 textul care conține numărul de înmatriculare și categoria tarifară corespunzătoare tipului de vehicul (1,2,3 sau 4). Exemplu pentru autoturism: B54AJV 1;

2 - se va primi un mesaj prin care se cere să se confirme achiziția (mesajul va conține informații detaliate despre achiziție, inclusiv costul total);

3 - pentru confirmarea achiziției, se trimite la numărul 7577 un mesaj cu textul DA, ulterior primirii mesajului de la pasul 2 - in maxim 3 ore;

4 - se va primi un mesaj de confirmare a achiziției ce va conține seria peajului, categoria acesteia, numărul de înmatriculare pentru care a fost emis și data la care perioada de valabilitate expiră.

Benzile destinate fiecărui mijloc de plată sunt semnalizate corespunzător și se recomandă informarea, din timp, a utilizatorilor privind semnificația acestora.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ