Cozmin Gușă: Ordonanța pe amnistie și grațiere va schimba ierarhia în bătălia prezidențială

| 24 ian, 09:06

Consultantul politic Cozmin Gușă a afirmat, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, de la Realitatea Tv, că adoptarea OUG va avea un efect politic puternic și va schimba ierarhia în bătălia prezidențială.

”Noi am dezbătut de vreo doi ani de zile faptul că Dragnea urmează un program de salvare personală. Pentru că în afara acestui program și a câtorva apropiați, el va pierde controlul partidului. O ordonanță pe amnistie și grațiere de care noi și cetățenii României s-au speriat i-ar distruge lui Dragnea stabilitatea în partid pentru că el a învățat jocul vechi, în care dacă nu ai autoritatea politică sau dacă nu ai succes politic, poți să îți ordonezi armata de baroni cu doar cu dosarele pe care le au în curs, dosare care ar fi rezolvate de o astfel de ordonanță”, a spus Cozmin Gușă.

Consultantul politic a mai spus că această ordonanță pe care a gândit-o domnul Toader îi rezolvă problema lui Dragnea și a câtorva fără să rezolve problema baronilor, care vor rămâne la mâna lui Dragnea.

”Viorica Vasilica joacă foarte disciplinat în acest context în care, pe de o parte, Dragnea, fără să aibă ambiții de prim-ministru că nu e în obiectivul lui să apară ca premier al unui Guvern care va duce România în gard din punct de vedere economic, să poate să candideze la prezidențiale mai curat și, pe de altă parte, aranjează niște opozanți cu probleme. Spun doar două nume ale căror dosare vor putea fi realuate: Ludovic Orban și Adriean Videanu. Vor fi reluate și achitările, nu doar la completurile de 5, ci și la cele de 3. Și atunci marele baron Oprișan, care a luat achitare, va avea probleme și nu va mai avea atât tupeu în fața lui Dragnea. Deci, de aici, vă dați seama cum se împart cărțile în favoarea lui Dragnea pentru ca să își poate menține autoritatea în partid și, de partea cealaltă, în PNL să există îndoieli. Acest joc va conta în campania de la prezidențiale”, a explicat acesta.

Întrebat pe cine va susține Partidul Realitatea la alegerile prezidențiale, Cozmin Gușă a spus: ”Partidul nostru nu va susține niciun candidat al baronilor, cum este Dragnea, sau un candidat de tip securistic, cum ar fi din punctul meu de vedere Cioloș sau chiar Victor Ponta, care a acceptat consultanța fostului adjunct de la SIE. Așadar, chiar dacă l-am critica pe Klaus Iohannis, Partidul Realitatea nu îl poate susține decât pe aceasta. Dar această poză ne arată că astăzi niciun alt candidat, în afară de Dragnea și Iohannis, nu are șanse de turul al doilea. Tăriceanu a devenit un tip obedient în urma evenimentelor de la finalul anului trecut. Strategia lui Dragnea a funcționat, în condițiile în care nu s-a dat votul final de aprobare sau neaprobare a urmăririi penale. Deci, este la mâna lui Dragnea. Cioloș, neavând structură politică, este disperat după o fuziune sau alianță cu USR-ul, care are niște structuri pentru europarlamentare, dar neavând nicio posibilitate să angreneze lideri politici locali, va avea mari probleme să treacă pragul elector. Iar Victor Ponta, dacă o să candideze el sau altcineva din partea lui, în afara unor lideri de la PSD care nu pot să se organizeze pentru că pâine și cuțitul se află la Dragnea și Viorica Vasilica, nu va putea decât cu mare greutate să treacă pragul electoral la europarlamentare. O să fie o mare problemă și la prezidențiale. Și chiar ALDE va avea probleme pentru că în acest moment Tăriceanu, neavând structuri locale, este la mâna lui Dragnea. Poza momentului ne arată că o finală prezidențială între Klaus iohannis și Liviu Dragnea”, a încheiat Cozmin Gușă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ