Credeai că grăsimile din alimente duc la boli de inimă? Mitul a fost dărâmat

| 23 oct, 2013

Mitul conform căruia ne îmbolnăvim de boli cardiovasculare dacă mâncăm prea multe alimente cu conţinut ridicat de grăsimi saturate este exagerat, spune cardiologul Aseem Malhotra.

Medicul susţine că ne concentrăm prea mult pe efectele negative pe care le are grăsimea saturată asupra organismului şi trecem cu vederea alţi factori extrem de nocivi, precum excesul de zahăr, potrivit bbc.co.uk.

Dr. Malhotra, un medic de la Spitalul Universitare Croydon, din Londra, spune că "povestea conform căreia ar trebui să renunţăm complet la a mânca grăsimi saturate ca să reducem riscul bolilor cardiovasculare a dominat sfaturile privind nutriţia în ultimii 40 de ani".

Cu toate acestea, adaugă el, nu există studii care să evidenţieze clar legătura dintre consumul acestor grăsimi şi bolile de inimă.

Directorul asociaţiei britanice pentru bolile de inimă, Peter Weissberg, susţine că studiile menite să arate conexiunea dintre dietă şi sănătatea inimii au dat rezultate contradictorii.

Totuşi, "oamenii care au un nivel crescut de colesterol sunt cei mai predispuşi la infarct şi este clar că reducerea colesterolului prin orice mijloace scade şi riscul de îmbolnăvire", a mai spus Weissberg.

Grăsimile saturate

  • Sunt grăsimile care se găsesc în unt, prăjituri, biscuiţi, carne grasă, şuncă, brânză sau smântână
  • Consumul de alimente bogate în asemenea grăsimi creşte nivelul de colesterol din sânge, ceea ce duce la creşterea riscului de boli cardiovasculare
  • Studiile au arătat că majoritatea oamenilor mănâncă mai mult cu 20% grăsimi saturate decât ar trebui
  • Un bărbat nu ar trebui să depăşească 30 de grame de grăsimi saturate pe zi.
  • O femeie ar trebui să se limiteze la maximum 20 de grame.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ