Profitul Ford va creşte accelerat după redresarea pieţei auto

| 27 mai, 2013

Acţiunile Ford Motor ar putea creşte în următorii doi ani cu încă 50%, după avansul de aproape 40% înregistrat în ultimul an, pe fondul îmbunătăţirii cererii de vehicule în Europa, se arată într-o analiză  Barron's.

Trimestrul trecut, profitul înainte de taxe al Ford în America de Nord a înregistrat cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu dar producătorul auto american încă nu este în formă maximă, apreciază Barron's. Totuşi publicaţia americană salută îmbunătăţirea cererii de vehicule în Europa, ceea ce ar putea duce la creşterea acţiunilor Ford în următorii doi ani cu încă 50%.

Vineri, la bursa de la New York, acţiunile Ford au închis la valoarea de 14,79 dolari.

Ford a anunţat recent că, în trimestrul patru din 2012, vânzările şi profitul au depăşit estimările. Excluzând elementele excepţionale, profitul pe acţiune a fost de 31 de cenţi, depăşind estimările analiştilor, de 25 de cenţi. Veniturile au urcat cu 5,5%, la 36,5 miliarde de dolari. În ultimul trimestru al anului trecut, Ford a câştigat 1,9 miliarde de dolari în America de Nord, dar a pierdut 732 milioane de euro în Europa. Pe ansamblul anului trecut, Ford a realizat un profit net de 5,67 miliarde de dolari, în scădere cu 5% comparativ cu 2011.

În România, Ford Motor a început anul trecut producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane de dolari) efectuate de Ford.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ