Crin Antonescu: Dacian Cioloş are două opțiuni: să îşi asume conducerea PNL sau să înfiinţeze un nou partid

| 24 noi, 22:40

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi seara, la România TV că premierul Dacian Cioloş este "un personaj politic", care a făcut "politică la nivel înalt" şi care, dacă vrea să schimbe ceva cu adevărat în societate şi în clasa politică românească, are două opţiuni: ori se înscrie într-un partid ori creează o nouă formaţiune politică. Antonescu a invocat ipoteza preluării şefiei PNL de către Dacian Cioloş.

"Domnul Cioloş cred ca a facut politica la nivel inalt de cativa ani de zile. A fi comisar european inseamna a face politica la nivel inalt, a face politici la nivel european si nu cred ca exista guvernare in vreo forma care sa nu faca politica.

Povestea cu guvern de tehnocrati, în sensul ca oamenii astia nu fac politica, politica fiind ceva rau, este o minciuna care nu mai trebuie intretinuta in societatea romanânească şi asa destul de debilă democratic.

Citește și:  Dacian Cioloș: Reușim să ne menținem în ținta de deficit de sub 3%

Dacă dl Cioloş vrea sa schimbe cu adevarat ceva, ar  fi foarte bine sa o faca din interiorul sau din varful unui partid politic.

Oricum conducand un guvern in acest moment, domnul Ciolos face politica. Şi inca o data, fiind un om despre care am o impresie extraordinara pana la proba contrarie, sper ca va face politica intr-un partid pentru ca numai astfel se poate face politica pe termen lung si temeinic", a declarat Crin Antonescu la România TV.

Din punctul meu de vedere, daca dl. Ciolos isi doreste sa schimbe ceva in politica romaneasca, va trebui sa asume fie conducerea unui partid deja existent, în spetă, ce sa mai ocolim, PNL, ca nu vad sa se duca la PSD, fie să întemeieze un nou nou partid cu care să opereze aceste reforme".

Antonescu a criticat partidul pe care l-a condus, spunând că PNL este "acum pe nicăieri".

"Cu parere de rau o spun, PNL, in acest moment, este pe nicaieri. Nici la putere, nici in opozitie, nici in strada, nici in casa pentru ca nu are o identitate, nu are cu adevărat o conducere si nu este niciun afront nici la dl Gorghiu, nici la dl Blaga", a precizat Antonescu.

În ceea ce priveşte manifestările din stradă care au condus la demisia lui Victor Ponta, Crin Antonescu a spus: "Nu sunt nici pe departe un om si nu am fost un lider politic care sa ignore manifestarile din strada. Dar nu strada face si desface guverne. Strada poate sa dea jos un guvern,  nu este cazul recent. Pentru că atunci cand un guvern trebuie sa plece din cauza strazii trebuie să se intâmple altceva decât ce s-a întâmplat acum. Optiunea domnului Ponta a fost sa demisioneze, este în regulă. Mai departe ca strada să facă un guvern este de neacceptat

Este foarte adevarat ca partidele si PNL, in primul rand, au demisionat temporar de la misiunea lor. În momentul în care te duci si spui ca esti ditamai partidul potlic, cu ambitii de guvernare si cu guvern alternativ, dar, stii, nu acum, sigur ca este nevoie sa se caute alte solutii si nu cred PNL poate să se considere persecutat".

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ