Crin Antonescu înghite pe nemestecate argumentele lui Băsescu, în cazul accizei

| 27 mar, 2014

Dincolo de inconstanţa deja proverbială a liderului PNL pe teme de maximă importanţă, Crin Antonescu nu a făcut altceva decât să dubleze discursul lui Traian Băsescu pe tema accizei.

"Niciodată, nu se mişcă o literă". Aşa răspundea Crin Antonescu în data de 3 decembrie 2013 unei întrebări adresate de un jurnalist pe tema unei eventuale renunţări la introducerea accizei la carburanţi. La numai patru luni după această declaraţie, mai precis pe 26 martie 2014, liderul PNL se suceşte şi declară: “Acciză (la carburanţi – n.n.) pentru a spori bugetul nediferenţiat în care alocă dânşii după aceea cum şi mai ales cui vor, nu".

Nu trebuie sa fii un fin cunoscător al realităţilor politice din România pentru a înţelege că noua poziţionare a preşedintelui liberal este o probă certă a neseriozităţii. De altfel, răzgândirile şi inconsecvenţele au devenit o marcă personală, un brand inconfundabil pentru un Crin Antonescu incapabil să îşi ducă la bun sfârşit proiectele pentru care îşi declară susţinerea. Aşa s-a întâmplat cu procesul de revizuire a Constituţiei, asumat şi ulterior abandonat de Crin Antonescu, aşa s-a întâmplat cu proiectul exploatării de la Roşia Montană, mai întâi susţinut de liderul PNL, pentru ca apoi să treacă de partea cealaltă a baricadei, și tot așa s-a întâmplat în cazul constituirii comisiei de anchetă parlamentară în cazul terenului achiziţionat de familia Băsescu în judeţul Călăraşi.

Şi mai grav este însă că, dincolo de inconstanţa deja proverbială a liderului PNL pe teme de maximă importanţă, Crin Antonescu nu a făcut altceva decât să dubleze discursul lui Traian Băsescu pe tema accizei. Cu alte cuvinte, preşedintele liberal nu mai este original nici măcar în materie de răzgândiri. Astfel, în atacul la adresa Executivului pe tema implementării accizei la carburanţi, Crin Antonescu a preluat cu subiect şi predicat argumentele utilizate de şeful statului nu numai o zi în urmă în scrisoarea trimisă premierului Ponta.

Jocul politic practicat de liderul PNL este unul păgubos. Nu numai că se dezice de angajamentele pe care le-a girat atât timp cât s-a aflat la guvernare, însă Crin Antonescu face tot mai des proba pactizării cu liderul de la Cotroceni. Semnalul pe care îl transmite preşedintele liberal electoratului este cum nu se poate mai prost şi marchează în egală măsură o inconsecvenţă. După ce, timp de aproximativ doi ani şi-a asumat proiectul USL drept alternativă la Traian Băsescu, Crin Antonescu a schimbat din nou macazul. Adică a abandonat USL-ul, a extras PNL de la guvernare, iar acum încearcă să acumuleze capital electoral din interiorul opoziţiei, avându-l drept aliat pe fostul adversar.

În locul unei strategii constructive ca partid de opoziţie, Crin Antonescu imprimă PNL o direcţie ce nu-i poate aduce decât prejudicii, pe toate planurile. Fiindcă Traian Băsescu, dincolo de a fi probabil cel mai antipatizat lider politic al ultimului deceniu, este şi un politician extrem de imprevizibil. Prin urmare, nu ar fi exclus ca toate încercările lui Crin Antonescu de a intra în graţiile şefului statului să producă alte efecte decât cele scontate. Cum la fel de plauzibil poate fi scenariul în care Crin Antonescu nici nu ar mai intra în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, având în vedere dezamăgirile repetate pe care liderul PNL le serveşte propriului electorat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mar, 2014
cantautor
"Cum la fel de plauzibil poate fi scenariul în care Crin Antonescu nici nu ar mai intra în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, având în vedere dezamăgirile repetate pe care liderul PNL le serveşte propriului electorat"

vad ca si tu faci reclama la sondajul CSCI(sondor:Sultanescu,consilier al PM si parinte la Obiectiv...),scenariu de fapt,cum bine zici...
adica va faceti reclama singuri si te mai pui si bine cu seful...
Sondajul CSCI il dadea castigator pe Geoana,in 2009...
daca au ramas la fel de "buni",e clara treaba...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ