Crin Antonescu mai bagă un cuţit în spatele electoratului USL

| 27 apr, 2014

Antonescu continuă să-şi jignească foştii parteneri din USL şi electoratul USL, atât cât a rămas.

Fostul preşedinte al Senatului actual pretendent la fotoliul de la Cotroceni a atacat din prima secundă unul din sloganurile campaniei PSD pentru europarlamentare: USL trăieşte. De observat două lucruri. Singurii care au atacat acest slogan de campanie sunt Crin Antonescu şi Sebastian Lăzăroiu, oare şi-au sincronizat mesajele? În al doilea rând nu trebuie să treacă neobservat faptul că Antonescu îşi asumă proprietatea brandului USL, ceea ce este puţin ridicol având în vedere că el l-a rupt.

Să explicăm puţin situaţia. Ce vrea să spună PSD cu USL trăieşte? Simplu: că obiectivele cu care au câştigat alegerile în decembrie 2012 sunt încă valabile. Mesajul este destinat celor care au votat USL, în număr mare, fie că sunt liberali, fie că sunt social – democraţi fie că sunt fără o culoare politică anume. Motivul principal al campaniei USL a fost lupta împotriva regimului Băsescu. Acum, în 2014 USL trăieşte, evident prin singurul actor politic care se mai opune existenţei acestui regim, şi anume PSD.

Ecuaţia nu este complicată. Reacţia lui Crin la USL trăiește este o frustrare față de alegerea nepotrivită pe care a făcut-o cu plecarea de la guvernare, mișcare politică ce s-ar putea să-i fie fatală (d.p.d.v. politic) dacă PNL nu ia nici măcar 20% la europarlamentare.

Ca să fie și mai clar: ce poate să pretindă Antonescu de la USL astăzi? Nimic, după ce s-a delimitat complet de mesajul USL și s-a urcat în proverbiala barcă cu Băsescu. Acuzațiile de furt sunt pur și simplu ridicole. Crin Antonescu este ca o femeie care a părăsit căminul conjugal și îl se supără că bărbatul și-a păstrat numele.

Sigur, alianța USL nu mai există din punct de vedere electoral. Juridic nu este nici o problemă aici, dar USL nu a fost doar o hârtie la tribunal, USL a fost un brand construit pe mesaje și obiective clare. Dacă mesajele și obiectivele USL sunt duse mai departe de PSD, Antonescu și liberalii care au plecat de la guvernare nu ar trebui să aibă nici o problemă cu asta.

Dacă și-ar asuma cu adevărat gestul plecării din alianță, Antonescu ar putea recunoaște că USL a fost un proiect politic bun pentru români. Din păcate se pare PNL va conduce o campanie de atac asupra mesajelor PSD, probabil pentru a-și maximiza șansele la prezidențiale, dar sondajele spun cu totul altceva. Dacă nu își va schima linia discursivă și gesturile publice PNL s-ar putea să nu se ridice nici măcar la 20% pe finalul acestei campanii. Probabil și atunci vor acuza PSD-ul că fură, dar nici asta nu îi va ajuta prea mult.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ