Crin Antonescu: România va fi un regim prezidenţial de facto al lui Klaus Iohannis

| 23 feb, 09:12

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat duminică seara că în următorii ani România va fi un regim prezidenţial ”de facto” al lui Klaus Iohannis, menţionând că este necesară o ”reconstrucţie a clasei politice”.

”Iohannis, între puţinele lucruri pe care le-a spus în campanie, au fost două foarte grele. Dacă cineva nu l-a crezut, îl priveşte. Domnul Iohannis a spus <> (…) Doi, domnul Klaus Iohannis, şi prin experienţa sa de viaţă, şi prin natura sa, ca personalitate, un om aşezat, calm, care face lucrurile pas cu pas, dar cu o tenacitate şi cu o forţă ieşite din comun. Klaus Iohannis, având în vedere şi conjuctura, va fi un preşedinte extrem de puternic al României. România, de facto, va fi în următorii ani, un regim prezidenţial. Ceea ce îmi doresc, nu am de unde să ştiu, şi nu văd temeiuri care să ne facă pesimişti deocamdată, este ca forţa pe care împrejurările istoriei acestor ani i-o dau lui Klaus Iohannis să fie folosită în direcţia corectă, a reconstrucţiei unei clase politice, dar pe care trebuie să o facă forţe politice, forţe civile, societatea, nu DNA, nu SRI, că nu e treaba lor”, a declarat Antonescu la B1Tv.

De asemenea, fostul lider al PNL a vorbit şi despre modul în care se poate realiza o schimbare a actualului guvern condus de Victor Ponta, fapt care implică o serie de compromisuri pentru conturarea majorităţii parlamentare.

Citeşte şi: Crin Antonescu, anunţ ŞOC despre cariera sa politică. Ce decizie a luat

”Nu se poate şi cu aplicarea perfect rigidă a unei idei altfel elementare, cei care au plecat să nu mai vină înapoi, nu se poate să faci şi asta, ceea ce ar fi de dorit, şi să faci în acelaşi timp şi un alt guvern. Deci cei care vor un alt guvern, un guvern pro-prezidenţial, să spunem, un guvern care să acţioneze împreună cu preşedintele Klaus Iohannis, aceia trebuie să înţeleagă că sunt absolut necesare acele compromisuri”, a spus Antonescu.

”Cred că este bine să avem o schimbare de guvern, este foarte important ca acel guvern să fie făcut în aşa fel încât să fie mai bun decât acestea. Nu cred că guvernul lui Victor Ponta a fost un guvern atât de greu pe cât îl cred unii, nu e guvernul odios pe care îl descriu unii. El trebuie schimbat pentru că dinamica alegerilor prezidenţiale o fac necesară acum. Cred că i-ar fi fost mai bine lui Victor Ponta, pe destin de durată lungă, să plece imediat după alegeri”, a mai declarat senatorul PNL.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 feb, 09:54
Costica Muresan
vorbe
blandu ben cu a venit asa va pleca sa nu uitam ca besinosu a avut 50 1 asta are 30 la suta hu hu

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ