Crin blagoslovește înțelegerile din teritoriu cu democrat-liberalii

| 31 mar, 2014

Fuziunea PNL – PDL despre care vorbește Atanasiu sau o eventuală alianță este o tactică de supraviețuire atât pentru pedeliști, cât și pentru liberali.

Acum, la început de primăvara, asistăm la un adevărat ritual de împerechere în ograda politică autohtonă între PDL și PNL. După ruperea USL, liberalul a dat mână liberă în teritoriu pentru alianțe de natură să mai salveze câteva din funcțiile PNL la nivel local, PDL fiind favoritul pe listă, moment în care Blaga și Antonescu au început să stabilească primele contacte, inițiind o primă fază de recunoaștere, de regăsire. În această perioadă de timp, după principiul „Du-te-ncolo, vino-ncoace, lasa-mă și nu-mi da pace”, reprezentanții celor două partide de dreapta au împânzit spațiul public cu atacuri virulente unii împotriva altora, refuzând, la nivel declarativ, o eventuală colaborare.

Timpul a trecut, spiritele s-au mai calmat, retorica s-a moderat și aflăm prin vocea unor lideri liberali că avansurile buldogului au fost acceptate, în primă fază la nivel local. Se pare că în județele Buzău, Sibiu, Hunedoara, Prahova, Suceava, Botoşani, Bacău şi Timişoara ritualul de împerechere este într-un stadiu avansat, iar Crin blagoslovește înțelegerile din teritoriu cu democrat-liberalii. La nivel central decizia va veni după alegerile europarlamentare, atunci când se va trage linie și se vor lua în considerare toate aspectele pe care le presupune un parteneriat între PDL și PNL în vederea alegerilor prezidențiale.

Cel care are grijă ca totul să se deruleze conform planului nu este altul decât Frunzăverde, fost pedelist și actual liberal, ceea ce face din el pețitorul perfect. Omul care nu vede dincolo de interesul personal și cade în picioare indiferent ce obstacole se ivesc în drum are acum o sarcină importantă – aceea de a-și asigura un loc călduț în structurile centrale și, prin extindere, un viitor Partidului Național Liberal.

Fuziunea PNL – PDL despre care vorbește Atanasiu sau o eventuală alianță este o tactică de supraviețuire atât pentru pedeliști, cât și pentru liberali. Democrat-liberallii ar câștiga izolând PMP, cu care are suficiente conflicte, iar peneliștii ar putea rămâne cu visul de a câștiga Cotroceniul chiar dacă vor avea un eșec răsunător la alegerile europarlamentare. Împreună, cele două partide ar forma o alianță care să le dea speranțe de viitor fiecărui partid în parte, astfel încât să mai prelungească puțin inevitabilul sfârșit.

Rămâne de văzut dacă ritualul de împerechere se va termina cu dansul nupțial, dacă buldogul va marca teritoriul Crinului. Cert este că din acest proiect nu va rezulta decât un maidanez cu gușa mare și ochi albaștri.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
02 apr, 2014
cantautor
te preocupa sexul?
ce zici de imperecherea Ponta-Oprea-Varanul(ca ala mic nu se pune..)
dans nuptial la Guvern,in Parlament...
cere-i voie lui Sultanescu,poate iti da voie sa scrii...
ce zici ,ce-a "iesit "seamana cu un sarpe din Asia in izmene? sarpe,mongoloid si un izmenar?
insa nu cred ca te mai si plateste

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ