Crin, nici nu știi cât de mic începi să fii

| 26 mar, 2014

Metamorfozarea lui Crin Antonescu în copia fidelă a lui Traian Băsescu îl va costa cariera politică, acesta fiind deja cu un picior în prăpastie.

Ultimul sondaj de opinie realizat de Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic (CSCI) vine să confirme menținerea trendului descrescător al lui Crin Antonescu. Metamorfozarea liberalului în copia fidelă a lui Băsescu îl va costa cariera politică, acesta fiind deja cu un picior în prăpastie. Conform datelor sondajului, indiferent de schimbările ce pot interveni pe scena politică până la prezidențiale, Antonescu nu intră în turul II al alegerilor.

Crin, nici nu știi cât de mic începi să fii! Atât de mic încât, în toate cele trei scenarii ipotetice prezentate în cadrul studiului, Antonescu rămâne constant la 12% și este depășit, pe rând, de Cătălin Predoiu din partea PDL (16%), Mihai Răzvan Ungureanu, din partea alianței formate din PDL, PMP și FC (20%) sau de același MRU, din partea formațiunii PMP și FC (15%). Atât de mic, încât în primul tur al alegerilor prezidențiale ar lua același scor egal cu cel al extremistului Corneliu Vadim Tudor. În cele trei variante propuse spre dezbatere, Antonescu s-ar clasa pe locul al treilea, ceea ce ar face imposibilă continuarea cursei pentru Cotroceni, cu turul al doilea de scrutin, și ar reprezenta moartea visului de-o viață al liberalului.

În același sondaj, la alegerile europarlamentare, PNL nu își atinge targetul de 20%, reușind să strângă abia 15%, echivalentul a șase mandate în Parlamentul European. Dacă se adeverește acest scenariu, Crin Antonescu, care s-a bătut cu pumnul în piept că va duce PNL pe culmile succesului, va fi nevoit să demisioneze din fruntea liberalilor, după cum a promis. Din nefericire pentru el, PMP și PDL cunosc un trend pozitiv în sondajele de opinie și cu o diferență de doar 5% față de PNL cele două partide aflate la egalitate, cu 10%, devin o adevărată amenințare pentru peneliști.

La polul opus, PSD și premierul Victor Ponta cunosc un trend ascendent în datele sondajului CSCI. Astfel, indiferent de opțiunile care se pot contura pe scena politică românească până la startul campaniei prezidențiale, Victor Ponta este candidatul favorit pentru Cotroceni. În cazul în care va candida, cel mai probabil se va confrunta fie cu Predoiu, fie cu Ungureanu, în cel de-al doilea tur de scrutin, ieșind învingător din bătălia finală. Cu un scor de 42%, USD este favorită pentru cursa alegerilor europarlamentare, reușind să obțină 16 mandate în Parlamentul European.

În final, datele sondajului CSCI atestă că ruperea USL este pe nota de plată a liberalilor, iar Antonescu o va plăti cu vârf și îndesat.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 mar, 2014
USD plagiat USL
Acest sondaj ne spune ca romanilor le place Koabitarea Ponta-Basescu-Ghittenstein si numirea procurorilor politici precum basista kovesi pusa de Ponta la DNA

Acest sondaj spune ca romanilor , le place cianura si fracturarea hidraulica cu pretul otravirii pamanturilor , ca romanilor le plac defrisarile care continua la Ponta ca la Boc , ca le plac guvernari cu UDMR ...

Eu cred ca acest sondaj vine din frica coabitacilor PSD de a nu fi sanctionat pentru tradarea votului anti-Basescu care i-a adus la putere
26 mar, 2014
Hartmann
O dezinformare ordinara
Articolul asta este o sfidare la adresa oamenilor care va citesc . Ce vreti sa obtineti cu asta ? Este evident un atac la adresa unui om politic , pentru a favoriza un alt om politic.
26 mar, 2014
Marian Dumitrache-autor
eu scriu pentru 7,5 milioane de cetateni...
basistule......
26 mar, 2014
Vasile
Pacat
D-ul Antonescu si-a sapat groapa singur apropiindu-se de politica lui Basescu. Daca nu se retragea din USL avea toate sansele sa cistige din primul tur, dar asa sigur nu va prinde nici locul 2
26 mar, 2014
cantautor
sa mimam independenta CSCI
CSCI este condus de Dan Sultănescu, acesta fiind consultantul politic al premierului Victor Ponta.
Ati ajuns de rasul lumii...seful vostru,angajat al lui Ponta,se face ca face sondaje...
Vi le da voua aranjate,sa le comentati...
Sunteti ca in filmele cu prosti:voi centrati voi dati cu capul
Am ales comparatia asta pentru a fi in ton cu numele tau...
Dumitrache,mopsul,un minunat jucator dinamovist
Tizul lui insa,un zero barat..."sultanist"

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ