Crin pune batista pe țambal în legătură cu declarațiile prietenului Băsescu

| 16 apr, 2014

Crin Antonescu nu face decât să pună batista pe țambal în legătură cu declarațiile prietenului Traian Băsescu, fiind vizibilă pentru toți românii susținerea tacită acordată celui care își permite să șantajeze și să-și amenințe după bunul plac adversarii politici.

Războiul dintre Palatele Victoria și Cotroceni s-a accentuat pe fondul atacului mafiot al lui Băsescu la adresa senatorului Gabriela Firea, membru al Comisiei parlamentare de achetare a neregulilor în cazul Nana, conflict în care PNL a ales să se implice pentru a mai câștiga ceva capital de imagine și de asemenea a mai atenua din impactul negativ pe care declarațiile președintelui l-au avut. Așa cum ne așteptam, intervenția liberalilor a venit în sprijinul președintelui, iar Antonescu nu face decât să pună batista pe țambal în legătură cu declarațiile prietenului Băsescu, fiind vizibilă pentru toți românii susținerea tacită acordată celui care își permite să șantajeze și să-și amenințe după bunul plac adversarii politici.

Dacă în primă instanță liberalii au declarat, prin vocea purtătorului de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, că luările de poziție ale coaliției de guvernare pe de o parte și ale președintelui pe de altă parte nu reprezintă decât un joc de imagine gândit și aplicat de Ponta și Băsescu, ulterior Crin Antonescu a considerat că subiectul merită dezvoltat și în cadrul unei conferințe de presă. Interesant este că liberalul a ținut să precizeze că nu a semnat semnat plângerea penală împotriva lui Băsescu, dar că acest lucru un reprezintă un motiv pentru a fi considerat complicele lui. Prin urmare, Antonescu continuă să facă jocul lui Băsescu, dar își dorește să se distanțeze cumva de acesta în spațiul public. Din nefericire pentru el, nu se decurcă prea bine la acest nivel în primul rând pentru că precizările de acest tip nu fac decât să accentueze faptul că cei doi lucrează cot la cot -cine se scuză se acuză, iar în al doilea rând pe toată durata conferinței atacurile lui Crin au fost îndreptate către fostul coleg de alianță Victor Ponta, atitudinea și comportamentul lui Băsescu fiind menționate fugitiv și parcă scuzate de liberal.

Discursul lui Crin este identic cu cel al lui Băsescu – aceleași ironii, argumente care sfidează logica, aceleași atacuri la persoană și același circ promovat în spațiul public, lucru care nu face decât să ne confirme că liberalul nu face decât să-l sprijine pe Băsescu să iasă cu basma curată și de această dată. Într-un moment de sinceritate, Antonescu a lăsat să se înțeleagă natura relației pe care o are cu cel care până acum ceva timp a fost dușmanul lui de moarte –„vorbesc mai mult despre dânsul (n.n. Victor Ponta) pentru că dânsul este de actualitate și într-o formă sau alta de viitor. Domnul Băsescu, oricât de mare ar fi optimismul meu antropologic, în sensul că omul poate să devină mai bun și bineînțeles că optimismul acesta este accentuat în Săptămâna Mare, totuși speranțele mele față de domnul Băsescu sunt mai slabe și mai puțin importante pentru că dânsul iese dintr-o funcție și nu va intra în alta comparabilă”.

Trădarea lui Antonescu față de colegii de alianță și față de români este dublată acum de ipocrizia și demagogia care îl caracterizează în ultima perioadă. Vorbind de justiție independentă, stat de drept, corectitudine, Antonescu și-a îndreptat atacurile către Victor Ponta și nu către Băsescu, care este direct responsabil de situația creată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ