Procurorii DIICOT cer arestarea preventivă pentru Cristian Burci şi alte patru persoane

| 27 apr, 08:23

Omul de afaceri Cristian Burci a fost reţinut pentru 24 de ore, după mai multe ore de audieri la sediul DIICOT Slatina. El a fost ridicat miercuri dimineaţă de procurorii DIICOT, fiind acuzat de evaziune fiscală cu un prejudiciu de circa 8 milioane de euro.

UPDATE 13.45 Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt au solicitat joi Tribunalului luarea măsurii arestării preventive pentru omul de afaceri Cristian Burci şi alte patru persoane, reţinute în cursul serii şi nopţii precedente sub acuzaţia de săvârşire a unor infracţiuni economice, potrivit unui comunicat DIICOT transmis joi.

Potrivit sursei citate au fost reţinuţi Cristian Burci, Denisa Turcu, Clara Clementina Gheocov, Ion Dinoiu şi Vilson Stancu.

Cristian Burci a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, instigare la spălare de bani şi instigare la evaziune fiscală.

Denisa Turcu este acuzată de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi instigare la evaziune fiscală.

Clara Clementina Gheocov a fost reţinută pentru pentru săvârşirea infracţiunilor de aderarea la un grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani, evaziune fiscală, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals.

Fostul director Romvag Caracal Ion Dinoiu, este reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de aderarea la un grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave şi evaziune fiscală.

Vilson Stancu a fost reţinut pentru săvârşirea infracţiunilor de aderarea la un grup infracţional organizat, complicitate la delapidare, complicitate la abuz în serviciu şi spălare de bani.

Procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Olt l-au ridicat miercuri pe omul de afaceri Cristian Burci, într-un dosar în care au fost efectuate patru percheziţii, dintre care una la o redacţie de ziar.


---------

Procurorii îl acuză pe Cristian Burci de falimentarea fabricii de vagoane din Caracal, iar prejudiciul despre care vorbesc anchetatorii se ridică la 8 milioane de euro.

Romvag Caracal a intrat, în 2004, în proprietatea unui off-shore înregistrat în Luxembourg şi în care este implicat Cristian Burci. În doar 6 ani, uzina care a fost, înainte de 1990, cel mai mare exportator de vagoane din România, a intrat în insolvenţă.

Din actele de urmărire penală efectuate până la această dată a rezultat că membrii grupului de criminalitate organizată condus de Cristian Burci a acţionat din 2006 până în prezent, timp în care au creat un prejudiciu SC Romvag SA prin abuz în serviciu şi delapidare în valoare de 7.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

În aceeaşi perioadă, prin introducerea în circuitele comerciale de persoane şi societăţi comerciale la care deţineau acţiuni sau erau deţinute în totalitate de persoane apropiate, membrii grupului de criminalitate organizată au reuşit să recicleze diferite sume de bani, care proveneau din infracţiuni, în cuantum de 18.099.000 euro şi 3.811.756 lei.

În ceea ce priveşte infracţiunea de evaziune fiscală şi complicitate la evaziune fiscală, grupul de criminalitate organizată, condus de Cristian Burci prin ascunderea sursei impozabile sau taxabile şi evidenţierea în actele contabile sau în alte documente contabile a cheltuielilor care nu au la bază operaţiuni reale ori evidenţierea altor operaţiuni fictive, au creat un prejudiciu statului român în sumă de 25.646.825 lei.

Procurorii fac cercetări față de nouă suspecți pentru săvârșirea infracțiunii de constituire de grup infracțional organizat, abuz în serviciu, delapidare, evaziune fiscală, instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată, instigare la abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, spălare de bani în formă continuată, instigare la evaziune fiscală.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ