Cristian Ghinea va ocupa funcţia de consilier pe afaceri europene al Guvernului

| 30 noi, 15:06

Cristian Ghinea, membru în consiliul director al Centrului Român de Politici Europene (CRPE), va ocupa funcția de consilier pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului. Acesta a anunțat astăzi că a acceptat propunerea prim-ministrului Dacian Cioloș.

„Premierul Dacian Cioloș mi-a propus să fiu consilier de stat pe afaceri europene la Cancelaria Guvernului. Am acceptat și voi începe activitatea acolo în curând. Premierul are o abordare interesantă despre cum ar trebui să lucreze ministerele, grupate tematic și, deocamdată, pot spune că atribuțiile mele vor fi în zona de urmărire a rolului României în UE și implementare a reformelor care decurg din acest rol”, a scris Cristian Ghinea, pe Facebook, adăugând că nu a fost o decizie ușoară.

„Astăzi, Centrul Român de Politici Europene (CRPE) are 12 oameni, este cunoscut, reprezintă România în cea mai importantă rețea de think-tankuri independente de politici europene și are un buget anual de aprox. jumătate de milion de euro (incluzând și filiala de la Chișinău, prima de acest fel a unui ONG român). Avem o distribuție echilibrată a veniturilor care ne permite să fim optimiști. În ianuarie începe un proiect de cercetare mare în care CRPE este lead de consorțiu, proiect care acoperă patru țări, obținut în competiție cu organizații din toate cele 28 de state membre. Tocmai acum plec…”, a adăugat Cristian Ghinea.

„Sunt mândru pentru că am fost corecți: am avut numai proiecte obținute la call-uri publice, transparente, am avut numai raportări corecte certificate ca atare. Nu am căutat sedii sub valoarea de piață sau avantaje care ne-ar fi îndatorat. CRPE a crescut organic, câte puțin în fiecare an. CRPE este o organizație solidă pentru că e curată”, a menționat el.

„Când Dacian Cioloș, cu care am lucrat la reforma Politicii Agricole Comune, îți cere ceva, nu refuzi. Pentru un think-tanker e un traseu banal în Vest: oameni care ajung în poziții înalte se uită în jur și caută idei. Omologii mei din țările UE au în CV stagii în poziții de adviseri în guvernele lor, o iau ca pe un semn de normalitate”, a mai spus Cristian Ghinea

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ