Cristian Pârvulescu: Politicienii se uită prea mult în sondaje şi prea puţin la ceea ce trebuie făcut

| 26 apr, 2014

Politicienii se uită prea mult în sondajele de opinie şi prea puţin la ceea ce trebuie făcut şi aşteaptă ca altcineva să rezolve problemele, a declarat, sâmbătă, la Timişoara, politologul Cristian Pârvulescu.

''Este bine să devenim conştienţi de rolul pe care politica îl are în viaţa noastră, pentru că altfel lăsăm celor care ne conduc posibilitatea să ne manipuleze. Sunt înspăimântat de ideea că românii absentează la vot, nu doar pentru că aceasta înseamnă îndatorire cetăţenească, ci pentru că aceasta le dă posibilitatea celor care ne conduc să rămână acolo în continuare'', a explicat Pârvulescu.

El a spus că nu crede în sondaje, pentru că s-a dovedit tot mai mult că nu corespund realităţii.

''Nu cred în sondaje. Platon mă avertiza că opinia nu are nicio legătură cu adevărul. Opinia este schimbare, prin excelenţă, care nu se orientează după adevărurile ştiinţifice. Adevărul este singur. (...). Leadership-ul politic presupune o pregătire specială, care se învaţă la locul de muncă, nu în Facultatea de Ştiinţe Politice, ci în partidele politice, acolo unde politica se face'', a arătat Cristian Pârvulescu.

În opinia sa, politica nu trebuie să fie o competiţie, ci o formă de cooperare între indivizi pentru realizarea unor scopuri comune. ''Dacă este doar competiţie, politica riscă să-şi piardă vocaţia de a orienta comunităţile'', a spus el.

În cadrul primului Congres de Leadership Politic, organizat la Timişoara, Pârvulescu a remarcat că ţara este într-o criză economică, socială, politică fără precedent, mult mai gravă decât cea din anii 1927-1933.

''Aceea a durat puţin şi a fost catastrofală şi prin consecinţele sale geopolitice, Al Doilea Război Mondial fiind o consecinţă directă a acelei crize. Criza prin care trecem acum este mult mai gravă decât precedenta şi, contrar celor care au iluzia că s-a ieşit din ea, nu s-a ieşit, pentru că nu am identificat clar cauzele şi este rolul politicienilor să-şi asume aceasta. Din această cauză mă sperie când văd politicienii că se uită în sondaje precum Maştera-n oglindă şi se întreabă cine-i cel mai frumos din ţară. Suntem într-un moment dificil. Mai poate societatea să funcţioneze pe aceste baze? Cum mai putem construi şi care este responsabilitatea politicienilor pentru a construi o societate stabilă într-un moment istoric dificil în care internetul schimbă istoria?'', s-a întrebat Cristian Pârvulescu.

El a subliniat că, deşi statul este criticat, crizei economice actuale i-au rezistat cel mai bine acele ţări care au avut cele mai puternice structuri statale.

''Statul este criticat, este considerat problema societăţilor noastre. Ni se spune că avem nevoie de mai puţin stat, dar ce punem în locul lui? Companiile multinaţionale? Pot ele să ofere obiective în locul statului comunităţilor?

Din această criză au ieşit puternice statele care aveau o structură puternică. China a rezistat acestei crize pentru că avea un stat, SUA au rezistat mai bine decât frumoasa noastră UE care nu are o structură politică puternică. (...). Revoluţiile nu distrug structurile politice, ci le întăresc şi le fac mai puternice'', a conchis Pârvulescu.

Evenimentul de la Timişoara este organizat de senatorul PNL Ben-Oni Ardelean.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ