Cristian Popescu Piedone, găsit în conflict de interese! ANI a sesizat Parchetul General

| 10 oct, 10:08

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedon este anchetat de Agenția Națională de Integritate pentru conflict de interese, după ce acesta a încheiat, în calitate de primar, șase acorduri de funcționare și două autorizații de funcționare pentru firme care aparțin copiilor săi.

“În calitate de primar al Sectorului 4, București, POPESCU CRISTIAN VICTOR PIEDONE a semnat, în perioada 2013-2015, șase acorduri de funcționare și două autorizații de funcționare pentru God Trust Enterprises SRL, Sport Team Kart SRL și Chocoland SRL, societăți la care copiii săi dețin calitatea de asociat și funcția de administrator”, se arată în comunicatul remis de ANI.

De asemenea, Agenția Naționalã de Integritate a constatat la data de 14 septembrie 2016 existența indiciilor privind posibila săvârșire a infracțiunii de conflict de interese de către fostul primar al Sectorului 4 și a sesizat Parchetul de pe lângã Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea efectuării cercetărilor.

În vederea exercitării dreptului la apărare, Cristian Popescu Piedone a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere.

Potrivit legii, “primarii și viceprimarii, primarul general și vieprimarii municipiului București sunt obligați să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziție, în exercitarea funcției, care produce un folos material pentru sine, pentru soțul său ori rudele sale de gradul I. Actele administrativ emise sau actele juridice încheiate ori dispozițiile emise cu încălcarea obligațiilor prevăzute sunt lovite de nulitate absolută”.

ANI informează că „fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demniății, funcției sau activității respective […]”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ