Cristian Preda, suspendat din PDL timp de şase luni

| 03 iun, 2013

Europarlamentarul Cristian Preda va fi suspendat din partid pentru o perioada de şase luni. Decizia a aparţinut Biroului Permanent al PDL.

Cristian Preda a părăsit şedinţa BPN cu ceva timp înainte ca aceasta să se încheie. La plecare, el a declarat că s-a prezentat la BPN pentru a-şi exercita dreptul la apărare prevăzut în Statut.

"Da. Am uzat de dreptul la apărare care e prevăzut în Statut. Mi-au fost aduse mai multe acuzaţii şi am încercat să răspund, în măsura posibilului, la ele. Am spus că nu voi pleca în niciun fel capul. Cred că trebuie să ne apărăm principiile până la capăt şi să respectăm reguli, indiferent că suntem membri simpli sau suntem în conducerea unui partid. Decizia se va lua acum, pentru că se va discuta doar acum, după ce am ascultat criticile şi am răspuns reproşurile care mi-au fost adresate", a spus Cristian Preda, la ieşirea de la şedinţa BPN al PDL.

Întrebat ce reproşuri i s-au adus, Preda a spus că ''există în continuare o reţinere faţă de asumarea calităţii de membru de partid care se supune orbeşte deciziilor conducerii'.

"Eu am încercat să explic că un partid este o lume foarte complexă, foarte diversă, cu firi şi caractere diferite şi că dreptul la critică, dreptul la liberă exprimare trebuie respectat şi într-un partid politic. Am spus colegilor că declaraţiile făcute săptămână trecută au produs o pagubă pentru PDL, fiindcă doi foşti miniştri au plecat (Daniel Funeriu şi Teodor Baconschi - n.r.). I-am spus, de asemenea, lui Vasile Blaga că e responsabil pentru respectarea integrală a Statutului", a adăugat europarlamentarul PDL.

Vasile Blaga a explicat, la finalul şedinţei BPN, că decizia suspendării europarlamentarului a fost luată cu doar patru abţineri.

"În plan organizaţional intern al partidului am luat în discuţie situaţia domnului Cristian Preda. Am acceptat, deşi nu avem această prevedere statutară, dar cu plăcere, am acceptat prezenţa domniei sale la lucrările Biroului Permanent Naţional. Domnia sa şi-a spus punctul de vedere. Aproape toţi colegii şi-au spus punctul de vedere, iar soluţia votată cu patru abţineri, dintre care trei doreau excluderea domniei sale, a fost aceea de a fi suspendat, de a-i fi suspendată calitatea de membru al Partidului Democrat Liberal pentru o perioada de şase luni", a precizat preşedintele PDL, într-o conferinţă de presă, la finalul BPN.

Preşedintele PDL a precizat că el a fost cel care a propus sancţiunea în cazul lui Cristian Preda.

"Personal, eu am propus-o (sancţiunea -n.r.) pentru că respectăm din acest punct de vedere prevederile statutare şi programul nostru politic. Discutăm în interiorul partidului până când luăm decizia, după care va trebui, sigur, să fim disciplinaţi. Avem şi drepturi şi obligaţii în acest partid. Este o sancţiune foarte aspră, urmează doar excluderea după asta. Această propunere (cea de suspendare -n.r.) va trebui ratificată într-un Consiliu Naţional de Coordonare, pentru că domnul Cristian Preda nu ştia, ca şi europarlamentar, are o funcţie de nivel naţional ca şi parlamentarii din Parlamentul României", a susţinut Vasile Blaga.

El a mai spus că în cadrul discuţiilor purtate cu Preda acestuia i-au fost adresate întrebări pe trei subiecte reieşite din declaraţiile anterioare ale acestuia - partidul nu face Opoziţie, atacurile la preşedintele formaţiunii şi faptul că PDL nu şi-a desemnat un 'guvern din umbră'.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ