Cristian Socol: În câţiva ani, România poate redeveni grânarul Europei

| 23 sep, 2014

România poate redeveni grânarul Europei în câţiva ani, având în vedere producţiile la porumb, grâu şi floarea soarelui înregistrate în ultima perioadă, care situează ţara noastră pe primele locuri în Uniunea Europeană, susţine Cristian Socol, consilier al premierului.

"România se află pe locul doi în UE la producţia de porumb, de trei ani, şi pe locul cinci la producţia de grâu din UE. Se estimează că România va fi al treilea exportator de grâu din UE, după Franţa şi Germania, cu livrări estimate de patru milioane tone. În 2013, România a înregistrat cea mai ridicată rată de export din UE (cantitate exportată/cantitate produsă) - 57,5%. În plus, suntem pe primul loc în UE la producţia de floarea soarelui', se arată într-o declaraţie de presă a lui Cristian Socol.

În continuare, consilierul premierului enumeră câteva dintre elementele care i-ar putea asigura României un potenţial puternic de creştere în agricultură.

"România are potenţial puternic de creştere a randamentelor prin pământ fertil plus tehnologie şi know how inclusiv prin investiţiile realizate de companiile străine ce deţin mare parte din ferme; subvenţii crescute din fonduri europene şi din bugetul naţional în următorii ani; refacerea canalelor de irigaţii; fonduri de dezvoltare rurală crescute; potenţial crescut pentru agricultură bio şi organică ş.a', arată Cristian Socol.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ