Cristian Socol: Puterea de cumpărare a românilor a crescut

| 03 noi, 2014

Măsurile de redistribuire a creșterii economice și de stimulare a consumului produc efecte pozitive în economie, creșterea cu 7,4% a comerțului cu amănuntul în primele nouă luni relevând un stimul moderat pentru majorarea comenzilor și un impuls pentru creșterea economică, a apreciat, luni, Cristian Socol, consilier al prim-ministrului Victor Ponta.

"Măsurile de redistribuire a creșterii economice și de stimulare a consumului produc efecte pozitive în economie. Conform INS, comerțul cu amănuntul a crescut în primele 9 luni cu 7,4%, ceea ce relevă un stimul moderat pentru creșterea comenzilor și un impuls pentru creșterea economică. Prin măsurile luate în ultimii doi ani și jumătate am încercat să realizăm un echilibru corect între stimularea sectorului privat și a creșterii economice și măsuri de dreptate socială', a declarat Cristian Socol, conform Agerpres.

Acesta a explicat că măsurile de reîntregire a salariilor bugetarilor, creșterea pensiilor, mărirea salariilor debutanților din învățământ și sănătate, mărirea alocațiilor pentru susținerea familiei, dar și reducerea TVA la pâine au condus la majorarea puterii de cumpărare a populației, proces consolidat și de minimele record în privința inflației.

Institutul Național de Statistică a anunțat, luni, că cifra de afaceri din comerțul cu amănuntul a crescut cu 7,4% în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu perioada similară din 2013, ca serie brută, pe fondul avansului consemnat de vânzările de produse nealimentare cu 11,1%, vânzările de produse alimentare, băuturi și tutun cu 8,3% și al comerțului cu amănuntul al carburanților pentru autovehicule în magazine specializate, cu 0,2%.

Tag-uri: Cristian Socol, ins, TVA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ