Cristian Tudor Popescu, despre Halep: Este la un pas să o depăşească pe Maria Sharapova

| 22 aug, 13:12

Cristian Tudor Popescu analizează cel mai recent meci al Simonei Halep şi crede că Dacă o bate la noapte pe Jelena Janković, Simona Halep redevine nr. 2 mondial, depășind-o pe Maria Sharapova.

"„Trage din orice poziție!” pare să fi fost planul tactic al Anastasiei Pavlyuchenkova pentru meciul cu Simona Halep. Rusoaica a atacat neîncetat de la prima până la ultima minge – a rezultat o medie de numai 2-3 lovituri /punct. Un meci pac!-pac!, pe repede înainte, în care Simonei nu i-a rămas decât să reacționeze, mai ales că serviciul nu i-a mers.
Și a făcut-o, în vechiul ei stil, străduindu-se să trimită o minge în plus înapoi, pentru ca rusoaica să își comită greșeala. Pavlyuchenkova a adunat destule erori ca să piardă, întrucât jocul hiperofensiv pe care l-a forțat tactic îi depășește posibilitățile tehnice actuale", scrie jurnalistul Cristian Tudor Popescu.

Ce mi s-a părut de reținut din acest meci de etapă este simțul anticipației, pe care Simona demonstrează că îl are. Când Anastasia s-a aflat cu mingea sus, la îndemână, în jumătatea terenului, gata să lovească decisiv, Simona a plecat sau a stat, ca un portar la lovitura de la 11 m, pe direcția loviturii, reușind să returneze și să câștige până la urmă punctul.

Tot inspirația a fost cea care a ajutat-o să facă, așa cum ne-a obișnuit în aceste zile nord-americane, „mingea meciului”: atac Pavlyuchenkova în stânga, recuperare formidabilă, din culoarul de dublu, Simona, volé Pavlyuchenkova în partea dreaptă liberă, sprint de Usain Bolt Simona și pasing cros cu forehandul, tribunele în picioare.

A fost o confruntare grăbită și aspră, mai puțin spectaculoasă decât cele cu Mladenovic și Petković, rezolvată de Simona cu luciditate și voință. Dacă o bate la noapte pe Jelena Janković, Simona Halep redevine nr. 2 mondial, depășind-o pe Maria Sharapova. E extraordinar, dar tare aș vrea s-o și întâlnească pe Sharapova în curând, pentru că acum cred că are să-i arate niște noutăți!...", conchide CTP.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ