Cristian Tudor Popescu, despre Simona Halep: Nu a stat să lenevească la soare

| 13 aug, 17:20

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu nu a putut să nu consemneze revenirea Simonei Halep. Acesta a publicat un editorial pe pagina sa de Facebook în care subliniază că Halep n-a lenevit la soare.

"4-0, 4-2 și 78 la 52. Acestea sunt cifrele esențiale pentru meciul de debut al Simonei Halep la Toronto împotriva Jelenei Janković. Sârboaica a reușit 4 ași, Simona – niciunul, a făcut în schimb 4 duble greșeli, Simona – doar 2, iar procentajul de intrare pentru primul serviciu 78%-52%, net în favoarea Simonei. În plus, ea are și 80% puncte câștigate pe primul serviciu.

Ce arată toate astea? Că Simona nu a stat să lenevească la soare în întreruperea de o lună, venind cu un prim-serviciu productiv, nu atât puternic și riscant, cât bine plasat și constant, care i-a injectat siguranță în tot ce-a făcut pe teren.

Citeşte şi: Topul celor mai bine plătite sportive. Ce poziţie ocupă Simona Halep

Deosebirea față de precedenta întâlnire cu fosta nr. 1 WTA din finala Indian Wells a constat în jocul Simonei. Janković a jucat la fel de prost ca atunci, ofilită parcă din primul ghem, nervoasă, vociferând continuu, obraznică în discuția cu antrenorul,principala ei realizare fiind cele vreo 35 de greșeli neforțate, cu care te bați singură în fața unei jucătoare de nivelul Halep. Simona, în schimb, a jucat acum mult mai bine, selectivă în lovituri, a știut când să țină mingea în teren și când să atace decisiv, nu s-a mai pierdut cu firea în fața „baloanelor” înălțate de Janković la disperare.
M-au bucurat mult reacțiile ei la „mingea meciului”, încheiată cu un duel de voleuri și demivoleuri la fileu, „zona interzisă” pentru Simona – acum, nu i-a mai fost frică.
Iar Canada e din nou pământ românesc. Grupul puternic de suporteri cu tricolorul pe piept te face să-ți crească inima. Poate ar merita ca Simona să le zică și două vorbe pe românește în interviul de după meci.
Semne bune, carevasăzică. E nevoie de așa ceva, căci obstacolele posibile în continuare se numesc Kerber, Radwańska, Alizé Cornet, Azarenka sau Kvitová...",conchide CTP.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ