Cristoiu acuză pe blog solidarizarea de tip "Je suis Charlie""

| 09 ian, 11:01

Ion Cristoiu a avut o reacţie dură pe blog la adresa politicienilor şi jurnaliştilor care s-au solidarizat cu publicaţia franceză atacată acum două zile şi au adoptat sigla Je suis Charlie.

Ion Cristoiu pe blog: "Acțiunea celor doi a fost interpretată ca un atentat la libertatea presei și prin urmare s-a vorbit de o solidaritate cu ziariștii de la Charlie Hebdo. Pentru a fi la modă, mulți jurnaliști și mulți politicieni și-au pus moț sintagma Je Suis Charlie! într-o nouă izmeneală tipic moldo-valahă. (...)

Solidarizarea cu un ziar, cu o instituție, cu un cetățean are rost doar atunci cînd ea ar avea ca efect, fie și presupus, îndreptarea unei nedreptăți care i s-a făcut sau este pe cale de a i se face.

Dar în cazul jurnaliștilor de la Charlie Hebdo la ce ajută solidarizarea? Îi face pe alți descreierați să nu mai împuște ziariști, de teamă că presa română să nu se solidarizeze cu victimele?", a scris Cristoiu pe blog.

Cel mai important politician care a adoptat sigla Je suis Charlie este chiar preşedintele Klaus Iohannis, care o foloseşte pe pagina lui de Facebook.

El a făcut paralelă cu o întâmplare de acum 100 de ani tot din presa franceză, când soţia unui ministru a asasinat un director de ziar, care declanşase o campanie de presă împotriva soţului său. Cristoiu susţine prin asta că nu e vorba de un atenta la libertatea de expresie, ci doar un asasinat.

Vezi AICI postarea lui Cristoiu.

Citeşte şi: FRANŢA sub TEROARE! Luare de ostatici într-o companie de la nord de Paris

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 ian, 21:51
franc
Izmeneala? Nu, stereotipie psihotica moderna (facebookista!).
Presedintele Iohannis a fost printre primii care au scris pe Facebook"Je suis Charlie". Eu cred ca atunci cand a mentionat asta, domnia sa, in creierul si sufletul dansului, era convins ca , de fapt, formula urmatorul adevar: „Ich bin still wie eine Wurst“ ( in traducere libera :"Eu sunt mut ca un carnat" sau " Eu sunt ca un carnat, mut" ) .
09 ian, 17:07
busuioc
Cristoiu si ,,izmana"!
Bat,nea Cristoiule!Tocmai matale vorbesti de ,,izmana"?hai,dom'le,las-o moarta:mai ,,izmenit" si solticar ca matale,zau,astazi nici ca gasesti!Nu ti-ar strica putin obraz,da' de unde nu e ,nici Dumnezeu nu cere.,nu?
10 ian, 05:47
petre
Domnule Cristoiu, unde a-ti studiat Jurnalismul?
Aschia nu sare departe de buturuga. Dece incercati sa dati timpul inapoi? Nimeni nu mai vrea sa se intoarca la vremurile de "glorie" cand a-ti foat educat. Mai lasati-ne cu bolshevismul.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ