CRIZĂ fără precedent la ROMATSA. Controlorii de trafic lucrează cu CĂTUŞELE la spate

| 04 mar, 08:50

Siguranţa traficului aerian este în pericol, după cum spun angajaţii, din cauza stării conflictuale şi a stresului generat de noua organigramă a instituţiei, fără a se respecta minimele norme de aplicare a dialogului social.

Desfiinţarea de la 1 martie a unor departamente, entităţi juridice, fără înlocuirea lor, face ca zeci de angajaţi să nu mai aibă contracte şi proceduri clare, ei riscând ca, în cazul unui accident nedorit, să înfunde puşcăria.

„Noua organigramă este orientată clar spre satisfacerea clientelei, supradimensionarea schemei de personal, creşterea numărului de departamente şi implicit a numărului de directori, ea mergând într-un singur sens... angajări în sectorul administrativ! În condiţiile intensificării traficului aerian, actualul director general, despre care gurile rele spun că este omul de casă al lui Gabriel Oprea, «intră cu bocancii» într-o institutie apreciată la nivel internaţional, iar în loc ca eventual să facă angajări în sectorul direct productiv, domnul general umflă schema de personal administrativ. Aşa s-a căpuşat mare parte din aparatul de stat, aşa au ajuns unii români care muncesc pe rupte să întreţină tăietori de frunze la câini, primind în schimb lefuri de mizerie”, a declarat unul dintre sindicaliştii de la ATSR (sindicatul controlorilor de trafic).

Citeşte şi: TAROM: Cursele aeriene către Oradea au fost suspendate

Starea de ilegalitate în care se află angajaţii (în lipsa unei entităţi juridice contractuale şi a noilor proceduri), impunerea unei structuri „stufoase” în administraţia Romatsa printr-un simulacru de dialog social şi aroganţa în relaţia cu sindicatele au dus la o situaţie delicată în cadrul unei companii importante la nivel naţional. Într-o scrisoare adresată preşedintelui României, sindicaliştii afirmau:

„Ne-am adresat dumneavoastra in incercarea de a gasi mijloacele pentru a depasi situatia tensionata, stresanta si total neproductiva in care se gaseste de cateva luni RA Romatsa, situatie ce poate afecta siguranta traficului aerian international din spatiul aerian al tarii noastre, cu posibile repercusiuni majore in relatiile internationale".

Angajaţii au reacţionat. Au venit în prima fază cu banderole albe la braţ, femeile au returnat de 1 Martie florile şi mărţişoarele primite prin intermediari de la directorul general, punându-i-le în faţa uşii cu următorul text: „Avem nevoie de liniste, nu de martisoare trimise prin mesager”. S-au deschis procese civile şi s-au întocmit plângeri penale, concomitent cu depunerea de memorii către Preşedinţie şi Guvern.

Mai mult, federaţiile sindicale europene de profil au reacţionat prompt, atrăgând atenţia asupra pericolului perturbării activităţii Romatsa, pericol generat de noua organigramă şi de modul ei de aplicare.

Citeşte şi: SCANDAL monstru la TAROM. Au demisionat!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ