CRIZA REFUGIAŢILOR: Peste o mie de migranţi sunt blocaţi la frontiera dintre Grecia şi Macedonia

| 24 noi, 20:24

Peste o mie de migranţi veniţi din Orientul Mijlociu şi Asia şi care doresc să ajungă în statele vest-europene au rămas blocaţi la frontiera dintre Grecia şi Macedonia, după ce autorităţile macedonene au decis să nu mai permită trecerea refugiaţilor ce provin din alte state decât Siria, Irak şi Afganistan, transmite agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Un responsabil al Crucii Roşii din Grecia a declarat că situaţia acestor migranţi este foarte grea, ei suferind de foame şi epuizare, iar unii refuză să stea într-o tabără amenajată special pentru ei şi preferă să-şi instaleze corturile de-a lungul căii ferate ce face legătura cu Macedonia, în speranţa că vor fi totuşi lăsaţi să treacă graniţa. 

Guvernul de la Skopje a decis să permită numai intrarea migranţilor veniţi din Siria, Irak şi Afganistan, după o decizie similară luată de Serbia, Croaţia şi Slovenia, care se tem că Austria şi Germania ar putea la rândul lor să limiteze intrările migranţilor. 

Cel puţin şase migranţi iranieni au intrat în greva foamei în încercarea de a determina autorităţile de la Skopje să-i lase să-şi continue călătoria. 

Conform datelor Crucii Roşii din Grecia, săptămâna trecută au intrat în Macedonia 25.588 de migranţi. Deşi în ultimele zile foarte puţini refugiaţi au ajuns în insula grecească Lesbos, unde debarcă de obicei migranţii care pornesc cu bărci pneumatice de pe coastele Turciei, marţi pe ţărmul acestei insule au ajuns peste 40 de astfel de bărci pline cu migranţi.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ