CSM a sesizat Inspecţia Judiciară după declaraţia preşedintelui asupra unui procuror influenţat de un ZIARIST

| 11 sep, 2014

Horaţius Dumbravă, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), a procedat corect când a sesizat Inspecţia Judiciară să verifice afirmaţiile preşedintelui despre 'decizii de procurori' care au fost 'controlate de un ziarist important', a afirmat joi ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

"Cred că este un demers corect al domnului Dumbravă, nu trebuie lăsat în spaţiul public niciun fel de suspiciune cu privire la judecători şi procurori. Inspecţia Judiciară este calea legală. Ori de câte ori cineva are suspiciuni cu privire la un judecător sau procuror, trebuie sesizată Inspecţia Judiciară. Cred că este un demers necesar făcut de Dumbravă pentru a nu lăsa niciun fel de lucruri neclarificate în spaţiul public', a afirmat ministrul, prezent la o conferinţă organizată de CSM.

Referitor la posibilitatea clarificării aspectelor care reies din afirmaţiile preşedintelui de către Inspecţia Judiciară, ministrul a subliniat că această instituţie are propriile proceduri, chiar şi atunci când informaţiile par a fi mai puţine. 'Ele, de regulă, nu sunt puţine şi ştiu cum să-şi facă datoria', a adăugat Cazanciuc.

Citeşte şi: Băsescu a recunoscut că minte cu privire la independenţa Justiţiei?

Întrebat cum apreciază afirmaţiile şefului statului, ministrul a răspuns: 'Cum spuneam şi ieri, în nota proprie a domnului preşedinte'.

Ministrul explicat că orice informaţii cu privire la magistraţi, mai ales când vin de la un oficial, şi orice suspiciune sunt de natură să afecteze credibilitatea.

'Se câştigă foarte greu credibilitatea, prin mult efort, şi se pierde foarte uşor. Acest gen de afirmaţii lăsate în spaţiul public, fără niciun fel de chestiuni mai concrete, cu siguranţă nu contribuie la creşterea prestigiului justiţiei, din contră', a mai spus ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc.

Şeful statului a vorbit marţi seară la un post de televiziune despre posibile decizii de procurori controlate de un ''ziarist important''.

'Cazul Voiculescu este parte a sistemului îngenuncheat. Banii de la Crescent transferaţi, făcut un trust media, care este utilizat împotriva statului fără menajamente. Instituţiile care n-au fost obediente Varanului au fost pulverizate pur şi simplu, fie că a fost vorba de DNA, de Înalta Curte, de DIICOT, de Preşedinţie, de SRI de multe ori. Deci, acesta este sistemul, reminiscenţele vechi care s-au transferat, să ştiţi, şi generaţiei noi şi s-ar putea să vedeţi cum decizii de procurori au fost controlate de un ziarist important. Nu, nu voi merge mai departe', a declarat Băsescu.

Judecătorul Horaţius Dumbravă, membru al CSM, a cerut miercuri sesizarea Inspecţiei Judiciare privind afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu referitoare la presupuşi procurori care au acţionat la comanda unui ziarist şi afirmă că, în cazul în care se dovedesc a fi reale, se impune sesizarea DNA sau declanşarea cercetării disciplinare faţă de magistraţii respectivi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ