CSM: Traian Băsescu, Victor Ponta şi Monica Macovei au afectat independenţa justiţiei

| 11 dec, 2014

Consiliul Superior al Magistraturii a constatat joi că afirmaţiile făcute de Victor Ponta privind dosarul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis şi dosarul Lukoil, precum şi cele făcute de Traian Băsescu faţă de dosarul Microsoft au fost de natură să afecteze independenţa sistemului judiciar.

Şi europarlamentarul Monica Macovei a afectat independenţa justiţiei prin declaraţiile potrivit cărora procurorul general Tiberiu Niţu şi soţia sa ar fi exercitat presiuni asupra procurorului de caz din dosarul Lukoil pentru ridicarea măsurii sechestrului, a mai stabilit plenul CSM, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres.

Decizia de joi a plenului CSM contrazice concluziile Inspecţiei Judiciare de cu doar o zi înainte în privinţa lui Victor Ponta şi Traian Băsescu. Inspecţia Judiciară stabilise că independenţa sistemului judiciar nu a fost afectată de declaraţiile făcute de premierul Victor Ponta referitor la dosarul Lukoil şi nici de cele ale preşedintelui Traian Băsescu privind dosarul Microsoft. În schimb, în ceea ce o priveşte pe Monica Macovei, concluzia a fost aceeaşi: europarlamentarul a afectat independenţa justiţiei prin declaraţiile potrivit cărora procurorul general Tiberiu Niţu şi soţia sa ar fi exercitat presiuni asupra procurorului de caz din dosarul Lukoil.

Citeşte şi: IJ: Declaraţiile lui Ponta în dosarul Lukoil şi ale lui Băsescu în Microsoft NU au afectat justiţia

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 dec, 2014
elena
job
Oferta serioasa de lucru pentru toate localitatile! Suntem deja un fenomen in extindere, pentru ca oamenii se conving zilnic de seriozitatea noastra! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Castigati sigur 300 dolari lunar, ca operator online, lucrand 3 ore pe zi! Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
11 dec, 2014
dracon
independeta justitiei
Madam sacaz asta de la CSM nu are impresia impresia, hotararile discretionare ale judecatorilor, afecteaza activitatea justitiei? sau asta ....nu se pune. Se pare ca CSM nu vede ca magistratii din Romania folosesc balante diferite ptr acelasi fel de infractiuni, cazuri multiple de acest fel.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ