CTP: Decalogul Monicăi Macovei este LITERATURĂ

| 02 oct, 2014

Candidatul independent pentru Preşedinţie Monica Macovei şi-a lansat programul cu care se prezintă în alegerile din noiembrie. Viziunea sa pentru următorii cinci ani cuprinde zece "porunci" pentru clasa politică şi o sută de măsuri pentru cetăţeni.

Cele 10 "porunci" sunt: să nu ai alt stăpân decât cetăţeanul, să nu trădezi interesul naţional, să nu ataci instituţiile statului, statul de drept şi justiţia, să nu furi şi să nu risipeşti banul public, să nu minţi, plagiezi, calomniezi, să înmulţeşti banii şi creaţia, libertatea economică, să-ţi educi copii, să-ţi respecţi părinţii şi să-ţi respecţi semenii, să cultivi pământul, să-ţi respecţi identitatea, valorile şi trecutul.

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu admite că "poruncile" sună frumos, dar nu e deloc convins că ele cum pot fi puse în practică. Cum pot fi determinați politicienii să le respecte? Se întreabă CTP.

Pe de altă parte, Monica Macovei poate fi acuzată că ea însăși a încălcat una sau două dintre aceste porunci.

Citeşte şi: MONICA MACOVEI PROGRAM PREZIDENŢIAL. Decalogul Macovei pentru Cotroceni

Să nu minți! - "Dna Macovei, ducându-se la Bruxelles, în Parlamentul European, pomenea de 2 milioane de voturi fraudate la referendumul din 2012 (referendumul de demitere a președintelui Băsescu - n.red.), fără să aibă niciun fel de bază pentru o astfel de cifră", reamintește Cristian Tudor Popescu.

Să nu trădezi interesul național! - "Dna. Macovei spunea, în toamna lui 2012, că dacă președintele Băsescu nu este repus cât mai repede în toate drepturile ca președimte după încercarea de demitere, atunci dânsa prevestește războiul civil", mai spune CTP. Depinde, deci, și cume este privit interesul național.

"Acesta nu este un program pentru a câștiga alegerile prezidențiale, nici Monica Macovei însăși nu crede că va câștiga alegerile. Candidatura sa va duce doar la scindarea voturilor dreptei", conchide Cristian Tudor Popescu în interviul acordat RFI.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ