CTP despre DEZVĂLUIREA lui Robert Turcescu: Un delir

| 22 sep, 2014

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a declarat că „nu se pot trage concluzii în legătură cu ce a făcut efectiv sau nu a făcut Robert Turcescu”, dar s-a declarat uluit de “delirul mistic” pe care l-a afisat.

„Trebuie o poziție organelor, a instituțiilor în cauza, a MApN, a serviciilui respectiv de informații al Armatei”, a subliniat Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Citeşte şi:  Robert Turcescu: AM FOST COLONEL SUB ACOPERIRE

„Tot ce pot să analizez e prestația televizată a lui Robert Turcescu pentru că am văzut-o. E cel puțin stranie, dacă nu aberantă. Turcescu, pentru niște păcate pe care nu le cunoaștem, pentru că asta cu ofițer acoperit, da, sigur e o problemă din punct de vedere mediatic, din punct de vedere al meseriei de jurnalist, e o problemă gravă care lovește în cariera de jurnalist a lui Turcescu ca o torpilă. Pentru că am discutat problema pe când eram la Clubul Român de Presă, s-a pus problema ofițerilor acoperiți de presă și e o rezoluție a Clubului acceptată de toți membrii de atunci prin care hotăram, făceam o recomandare tuturor jurnaliștilor să nu aibă această calitate de ofițer sub acoperire, practicând în același timp meseria de jurnalist”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

El a amintit că Robert Turcescu „a negat cu vehemență” faptul că a fost locotenent colonel.

„Ne amintim povestea cu Oprea și cu acele liste de avansări, acum se află în fața unei minciuni stridente pe care atunci a produs-o”, a menționat jurnalistul.

„Sunt uluit de acest delir mistic pe care l-a afișat în seara asta. Nu înțeleg termenii pe care i-a folosit, în legătură cu ce? Impresia e că cel puțin să fi omorât pe cineva ca să folosești genul ăsta de termeni dostoievskieni în mizerie, din ăștia cu eliberare, cu uitați-vă în adâncul vostru”, a mai spus Cristian Tudor Popescu, senior editor al ziarului Gândul.info, care a continuat că nu înțelege termenii folosiți de Robert Turcescu privind judecata.

„Pentru asta trebuie să existe o reclamație din partea respectivului serviciu. Trebuie cineva să se declare parte dăunată în treaba asta. E treabă lungă, nu cred că vom asista la așa ceva. Deci, deocamdată nu există nimic de alura misticoidă a lui Turcescu în legătură cu Dumnezeu și alte lucruri de soiul ăsta”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Jurnalistul crede că Robert Turcescu „nu a facut asta dintr-o revelație produsă ieri noapte, din moment ce asta datează de atâția ani, nu a simșit nicio nevoie li nu a avut nicio ezitare să fie extrem de vocal la TV în diverse situații”.

„Și dacă e ofițer acoperit, ce? Simplul fapt că ești ofițer acoperit al unui serviviu de informații într-o țară democratică a UE constituie ceva de rău? Că un delict nu constat în niciun caz”, a punctat senior editorul ziarului Gându.info.

În continuare, Cristian Tudor Popescu a spus că trebuie mai multe lămururi din partea lui Robert Turcescu.

„El trebuia să explice telespesctatorilor, iată eu ce am a vă spune, voi sunteți judecătorii mei. Ori acum a fost ceva de genul: nu vorbesc decât în fața Marii Adunări Naționale”, a explicat Cristian Tudor Popescu, care a subliniat că deontologia presei nu acceptă ca un jurnalist să fie ofițer acoperit.

Acesta a mai spus că poate să facă o paralelă cu momentul în care s-a aflat că Victor Ponta a plagiat teza de doctorat.

„Vreau să văd dacă e așa, vreau să văd respectiva lucrare, nu mă pronunț. Și dimineață la aeroport am văzut atitudinea lui Victor Ponta”, a subliniat el.

„Nu știu cât de vinovat e Turcescu, ce a făcut, pentru ce se pocăieste, se spovedește, mărturisește în felul ăsta. Parcă e un pastor de prin Noua Anglie”, a continuat el.

Cristian Tudor Popescu a mai spus că acum pare a fi „o redemonizare a serviciilor secrete la 25 de ani după Ceaușescu, al cărui lider este domnul Băsescu în acest moment. Ca să venim la o chestiune serioasă, deci lansând această temă a ofițerului acoperit printre candidații la președinție, Traian Băsescu a făcut un lucru incredibil pentru mine, nu aș fi crezut așa ceva să mă pici cu ceară”.

El a afirmat că șeful statului „nu a avut nicio ezitare să înceapă un proces de redemonizare a actualelor servicii secrete”.

„Nu aș fi crezut că Traian Băsescu se apucă acum, după ce a reformat SRI și SIE, se apucă să le redemonizeze în campanie electorală, pentru ce?”, a menționat el.

„Ce a făcut Robert în seara asta, prin apariția de la televizor nu se încadrează de bine în nimic. Nici în ce a fost și nici în ce va fi”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 sep, 2014
Gadea & Ciuvica..Ciutacu..
Moromete
Mizeria asta cu Robert Turcescu pe care-l blameaza acum toata lumea, inclusiv colegii lui din presa nu Robert a produs-o! Adevaratii vinovati sa fie aratati cu degetul , scosi in fata si judecati de scandalul pe care l-au iscat. Cine a facut publica lista citita si recitita de atatea ori la antena 3 de gadea badea si ciuvica???? care o tineau langa cu dl colonel in su...dl colonel in jos...Genarulul Dobritoiu si cu dusa sa raspunda cum au ajuns acele liste de ofiteri in rezerva in studiourile antenei 3! tata socrul premierului ponta care mai zilele trecute il tot tachina malitios pe Robert cu ,,domn colonel turcescu"...etc... clar ca Robert amenintat si santajat de clanul psd si ponta a luat aceasta decizie si tare astept sa vedem cine-i papusarul care trage sforile...Clar ca-i de la psd! un ilie sarbu..hrebengiuc..sau alt gusgan rozaliu...
22 sep, 2014
Cacialma
Incepe jocul dur. Asta cu Turtcitul este inceputul. Cine credea ca un om poate sa pupe in halul acesta dosurile unora si sa nu fie de al lor. Acoperit, decoperit , nu era prea greu sa -ti dai seama. O "papusa " in mana unora care il platesc bine din banii sclavilor de pe noua plantatie, ca sa-i manipuleze cum le este interesul.
Nimic extraordinar, jalea asta este falsa. Este planificata, nimic nu e intamplator. Daca nu ar fi numai structurili in toate pozitiile cheie, la comanda dubla,angajati in toate posturi de la stat, cu exceptia celor in care tre' sa muncesti serios , tara noastra ar fi avut un viitor mai bun pt tineri, ar fi avut viitor.
Ce fac gradatii stiuti si nestiuti cu privire la declaratia ungurilor in Ardeal. In Harghita si Covasna merg totdeuna cu teama in excursii pe muntii din zona. Teama ne-au sadit-o zi de zi alesii neamului manipulat si prostit. As vrea sa cred ca isi iubesc si ei tara si vor avea grija sa ramana intreaga, dar traiul bun nu-i lasa.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ