CTP răbufneşte şi îl trânteşte la pământ pe PONTA

| 11 dec, 2014

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a răbufnit, după ce a fost băgat de presă în ”Dosarul Mediapro”. CTP susține că televiziunile de casă au ajuns să-l linșeze din cauza problemelor financiare ale grupului Mediafax, dar nu îl uită nici pe Victor Ponta.

”Când îţi plăteşti datoriile la stat, Cetepeule? Cum mai îndrăzneşti să scrii, când tu eşti un asistat social, mănânci din banii pensionarilor, ai copiilor, ai bolnavilor? Insolventule! Dai în Ponta pentru că n-a vrut să cadă la pace cu Sârbu, să-i şteargă datoriile! Falimentar nenorocit, când te vedem la puşcărie?”

Cam acesta este discursul proiectat în jeturi asupra subsemnatului de către televiziunile de ciomăgari ai guvernului Ponta, precum şi de plutoanele postacilor din aceeaşi făină care bântuie Internetul. La tv jegosecuristă autointitulată România s-a dat o zi întreagă ”ştirea” că am fost chemat la poliţie, unde dau declaraţii în dosarul de evaziune fiscală al grupului Mediafax, asta în vreme ce zăceam acasă, în papuci, răcit, fără să am habar de aşa ceva.

Citeşte şi: Reacţia lui Cristian Tudor Popescu legat de audierea sa în dosarul lui Sârbu

De evazionism, adică de fugă din realitatea înconjurătoare, am fost acuzat doar pe vremea când scriam literatură S.F.

Cu exact 4 ani în urmă, pe 10 ianuarie 2010, răspunzând întrebărilor Agenţiei de Investigaţii Media cu privire la viitorul presei, spuneam aşa: ”Nu mai poate fi vorba de vreo etică a jurnalismului. Nu va mai exista în presă decât prestare de servicii şi propagandă, făcută de cine vrea şi cum vrea”. Constat acum că eram optimist: nu numai că deontologia profesiei de jurnalist a ajuns obiect de batjocură, dar ea n-a fost înlocuită numai cu prestarea de servicii propagandistice ordinare, ci şi cu o ură pură împotriva puţinilor jurnalişti care nu fac asta.

Ziarul să se desfiinţeze, pe tine să te aresteze, Popescule, şi să taci dracului odată, deontologule! – asta e satisfacţia profesională a haidamacilor de presă contemporani.

Grupul de presă Mediafax, din care face parte ziarul Gândul, a depus cerere pentru insolvenţă, iar persoane din management sunt suspectate de evaziune fiscală. Este o situaţie dificilă, neplăcută, dar legală, în care se mai află mii de firme din România. Sunt şi alte ziare şi televiziuni în situaţia de a fi apelat la insolvenţă pentru a-şi putea continua activitatea şi a plăti salariile angajaţilor.

Justiţia este singura în măsură să ia o decizie în legătură cu toate acestea, iar mie nici prin gând nu-mi trece să încerc s-o influenţez prin atacuri de presă împotriva judecătorilor şi procurorilor sau să mă duc prin săli de tribunal ca să ameninţ martorii şi reporterii, cum se poartă la televiziunile-ciomag.

Citeşte şi: LOVITURĂ năucitoare! A venit rândul lui CTP să fie pus la zid

În ce mă priveşte, n-am avut niciodată o funcţie în grupul Mediafax, iar director al ziarului Gândul nu mai sunt de 7 ani. Ceea ce nu înseamnă că soarta ziarului nu mă afectează, ca fondator al Gândului şi ca om.

Dar cu atât mai puţin am vreo treabă cu operaţiunile financiare ale conducerii trustului, singura legătură fiind salariul pe care îl primesc pe card, chiar şi în posibila stare de insolvenţă, potrivit legii.

Părerea mea definitivă despre Victor Ponta am exprimat-o public în iunie 2012, în emisiunea ”După 20 de ani” la ProTv: ”După cum s-a comportat în scandalul plagiatului, nu mai dau doi bani pe Victor Ponta ca om. Este un hoţ şi un impostor intelectual”. Am scris după aceea despre prim-ministrul Ponta de câte ori am considerat că a mai comis o ticăloşie, n-am aşteptat să ajungă Mediafax Group la insolvenţă ca să mă apuce antipontismul, pe care, de altfel, îl dezaprob, întrucât antiismele de orice fel ţin de propagandă, nu de jurnalismul corect.

Astea sunt fapte, adică temelia jurnalismului, care dau dimensiunile aberaţiei acestei campanii de dezinformare şi denigrare sub lozinca ”Popescule, nu mai scrie, că eşti datornic la stat!”.

În faza postapocaliptică a presei noastre de azi, o astfel de campanie poate fi pornită oricând, împotriva oricui, şi sub orice acuzaţie calomnioasă, dacă aşa cer interesele jupânului”, susține CTP, într-un editorial Gândul.

Citeşte şi: Băsescu, la un pas să intre la ZDUP? Scenariul lui Cristian Tudor Popescu

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
11 dec, 2014
andrei
Cum or fi astia in insolventa cind au bani de plimbare la ambasade ?Desigur ,Paris,Londra...desigur in interes de serviciu.Nu-i asa d-le Mindruta?...Democratie in ...insolventa.Nu poti sa mai intri pe Prosport ca domni gasesc potrivit sa-ti serveasca politica...Cum naiba de numai presa de dreapta este in insolventa?...
De CTP a uitat lumea cind a spus ca avea intrebari grele in dezbaterea pe care a moderato pentru Basescu dar nu le-a mai pus ca de Nastase era vinator...?
11 dec, 2014
grisa
ce sa-i faci?...
NIciodata cei cu musca pe caciula n-ar recunoaste ca adversarul are dreptate. Info se da de ceasul mortii in a arata paiul din ochiul altora, fara sa-si vada barna din propriul ochi. L-am contestat ,nu o data , pe CTP, dar nu i-am contestat niciodata talentul jurnalistic. "Deontologii lui peste prajit" sar indata la beregata celui ce nu le canta in struna. Cei mai mari "lingai gurnalistici"sunt la lt5rina 3. Asa ca, sa arunce cu piatra cei fara de pacat...
11 dec, 2014
andrei
Cum or fi astia in insolventa cind au bani de plimbare la ambasade ?Desigur ,Paris,Londra...desigur in interes de serviciu.Nu-i asa d-le Mindruta?...Democratie in ...insolventa.Nu poti sa mai intri pe Prosport ca domni gasesc potrivit sa-ti serveasca politica...Cum naiba de numai presa de dreapta este in insolventa?...
De CTP a uitat lumea cind a spus ca avea intrebari grele in dezbaterea pe care a moderato pentru Basescu dar nu le-a mai pus ca de Nastase era vinator...?
11 dec, 2014
gica
lamentari ....
La minciunile spuse despre Ponta ....meriti acelasi tratament ...lingaule ...sant buni banii evazionistului sarbu ,spuneai numai minciuni si rautati ...colegii te trateaza la fel ...nu Ponta de vina ca santeti in media vanduti si lacomi ca baronii pe care-i injurati pt rating ...santeti la fel ...manipulati pt bani ....demonstreaza ca traiesti din munca proprie,din scrisul la ziarul propriu nu al holdingurilor cu interese in aceasta tara tradata de toti...
03 feb, 11:26
gica
ctp.....??
Putini spun ca povestea cu plagiatul, e o mizerie basista ..o .minciuna si o dezinformare ,buna sa raneasca un om pregatit si care n-a plagiat .!!..mi-e scarba de ...analistii platiti ,fara constiinta ,buni sa...omoare un om doar ca sa traiasca ei bine....plang acum golanii vanduti ,dar nu stiau ca slugile platite sant aruncate la gunoi cand si-au facut treaba ..??.ce constiinta aveau cand minteau si defaimau si inainte de 16 noi si dupa ...mai ales ,cand ..cantau la masa johanista sparand alte beneficii pe termen lung ...fara remuscari ,fara rusine....sa plateasca si el si rares bogdan si gusa si toti neneorocitii plini de ura si lacomie....!!!!!!!!!!!
11 dec, 2014
andrei
Inteleg ca nu mai e sef la Gindul dar nu spune cine plateste la Gindul.Te pomenesti ca sunt platiti numai directorii iar ceilalti pe card primesc laude in insolventa...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ