CTP: Soluția alegerilor anticipate nu mi se pare corectă. Aceeași morișcă, învârtitoare de 25 de ani, pleacă unii, vin alţii

| 05 noi, 13:48

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu consideră că varianta alegerilor anticipate nu este potrivită în acest moment. "Ce rezultat pot să dea acum anticipatele? Morișca.  Aceeași morișcă, învârtitoare de 25 de ani, pleacă unii, vin alții.  Nu cred că zecile astea de mii de oameni au ieșit în stradă ca să lupte pentru venirea la putere a PNL în locul PSD, Alina Gorghiu în locul lui Dragnea", subliniază CTP.

"Președintele Iohannis l-a numit ca premier interimar pe ministrul Educației. Este o soluție mult mai bună decât cea avansată de fostul premier V.Ponta: ministrul Apărării.

Un ministru reprezentând o instituție de forță, ba chiar cea mai puternică, Armata, ca premier, fie și interimar, era un semnal de tensiune în raport cu manifestările de stradă ale cetățenilor, ca și cum s-ar aștepta convulsii sociale și violențe. Varianta hard, Armata, a fost înlocuită cu una soft – Educația. În plus, Sorin Câmpeanu este sprijinit de PC, dar nu este membru de partid, are o afiliere politică mai redusă.

Citeşte şi:  Iohannis: Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, este PREMIERUL INTERIMAR. Preşedintele cheamă oamenii din stradă la Cotroceni

Însă propunerea președintelui ca o delegație a străzii, a societății civile, să vină la Cotroceni pentru discuții nu mi se pare în regulă. Mișcarea populară este forțată astfel, într-un timp foarte scurt, să-și desemneze purtători de cuvânt, lideri, să se reducă de la 50-70.000 de oameni la 5-7-10 reprezentanți.

Adică să-și desfăsoare alegeri în câteva zile. E greu, dacă nu imposibil, ca asta să genereze un rezultat corect și eficient; mai degrabă poate să ducă la apariția unor falși profeți și la scindarea mișcării de masă.

Nici soluția alegerilor anticipate nu mi se pare corectă, dintr-un motiv asemănător. Ce rezultat pot să dea acum anticipatele? Morișca.

Citeşte şi:  Alina Gorghiu, înainte de consultările de la Cotroceni: Cere organizarea de alegeri anticipate

Aceeași morișcă, învârtitoare de 25 de ani, pleacă unii, vin alții.

Nu cred că zecile astea de mii de oameni au ieșit în stradă ca să lupte pentru venirea la putere a PNL în locul PSD, Alina Gorghiu în locul lui Dragnea.

De aceea, soluția unui guvern de tehnocrați sau, la limită, guvern de uniune națională mi se pare mult mai indicată.

În anul rămas până la alegerile parlamentare, cred că e destul timp ca mișcarea populară spontană să se închege, nu neapărat sub formă de partid, și să-și definească obiectivele, un program, niște lideri și să producă un număr de candidați care să concureze cu „profesioniștii” politici ai parlamentarelor.

În cadrul electoral legal, singurul la care trebuie să se ajungă în cele din urmă.

Iar până atunci, Mișcarea să reacționezepe loc, prin manifestări spontane, ca un cenzor popular al Puterii.

P.S.
Dacă vrea să cunoască nemijlocit solicitările oamenilor, de ce îi convoacă la Cotroceni, de ce nu se duce domnul președinte în Piața Universității și în alte Piețe din țară?", scrie CTP pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
06 noi, 15:04
vnaftuli
Guvern
„ de 25 de ani, pleacă unii, vin alţii” , cu aceiași pălărie și cu aceleași metehne.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ