Cu cine îl compară Mircea Cărtărescu pe Iohannis: "O CATASTROFĂ"

| 30 mar, 11:43

Mircea Cărtărescu a spus, în direct la Digi 24, că preşedintele Klaus Iohannis are o şansă atât de mare încât nu-şi poate permite s-o rateze. Scriitorul a adăugat că va fi "o catastrofă pentru noi toţi" dacă Iohannis se va arăta la fel de slab ca fostul preşedinte al ţării, Emil Constantinescu.

"Președinția reprezintă viitorul, iar Parlamentul reprezintă trecutul. Este o falie între viziunea Parlamentului, care este o viziune a unor oameni ai trecutului, oameni care – cei mai mulți dintre ei – au participat la acest sistem ticolășit, această hidră a corupției, și care poate că și participă mai departe... Probabil că unii dintre cei din tabăra lui Băsescu au fost protejați și așa mai departe. Cu toate acestea, în principiu, independența justiției de aici vine, cred eu”, a spus scriitorul.

„Această sabie este acum în mâna președintelui Iohannis. De el depinde foarte mult, de el depinde viitorul nostru, și aspectul nostru și în interior și în exterior. Aspectul de lume normală și civilizată. Este o șansă atât de mare încât președintele Iohannis nu-și poate permite s-o rateze. Dacă o va rata, dacă va arăta cum mulți se tem – la fel de slab ca președintele Constantinescu, să spunem – va fi o catastrofă pentru noi toți. Eu cred că în momentul acesta, cu toate că nu este fără îndoială un președinte perfect, nu se arată în cele câteva luni de când a venit, cu toate acestea eu cred că trebuie sprijinit de toate forțele democratice din România, pentru că este singurul care merită sprijinit sau cel puțin care nu și-a ratat această șansă până acum, pentru că partidele celelalte încă sunt partide amfibii, scufundate până la o înălțime sau alta în trecut", a subliniat scriitorul.

Citeşte şi: Cărtărescu, DECEPŢIONAT de preşedintele Iohannis. Mesajul DUR pe care i-l transmite

 

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

10 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
31 mar, 11:01
VIORICA
OFERTA LOC DE MUNCA
Cea mai accesibila oferta de lucru! Suntem in continua extindere, cu mari perspective pentru perioada urmatoare! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
30 mar, 18:40
Ana
Johannis reprezinta viitorul ! De accord cu asta,cu toate ca nu l-am votat. Si mie imi inspira incredere deocamdata dar ce ne facem cu acolitii lui, cu coruptii din PNL ca sa nu mai vorbesc de cei din PDL care s-au lipit de oricine numai sa le piara numele, doar au facut parte din trupa lui Basescu ceea ce poporul nu uita. Cu penalii PDL-isti, cu Vasile Blaga, si ce ironie cu Predoiu ca primministr ? Sinistru, imi vine sa vomit! Si n-ar strica sa se debaraseze si de sofisticata Alina Gorghiu pe care nimic nu o recomanda la conducerea unui partid istoric. Trebuie demise sau , nu mai sint barbate in PNL ? Ii capca pe urme Ceauseseascai si lui madam Elena Udrea. Poporul nu mai vrea ibovnice,protejate femei la conducerea tarii. Alinuca=demisia, se va dovedi cit este de perverse si corupta. Putina rabdare ca va da curind DNA de pamint cu ea. Atuunci soc,soc,soc.....
30 mar, 14:36
Maica Smara
lar circ ?
Presedintele face ceea ce ii impun prerogativele constitutionale, nu taraba din balci si necesitatea de a solutiona in timp cat mai scurt vacantarea portofoliului la finante, nu e nevoie sa scriu de ce.
Cu desemnarea sau fara desemnarea d-lui Or. Teodorovici in calitate de ministru de finante, acestea tot ministru este si ca atare nu suporta nicio sanctiune pentru felul in care a votat.
S-a spus de la inceput ca implicarea presedintelui este ,,pas cu pas",
constitutional cap de afis este politica externa, nu acordul pesedist de vot in Senat.
30 mar, 17:19
Coman
Imi pare rau ca l-am votat.A avut dreptate Olguta Vasilescu,un mormoloc.Vai de noi.
30 mar, 12:51
Corina
Iohannis deja dezamageste
E trist sa constat, ca Iohannis a cedat mult mai repede decat Constantinescu. Colaborarea cu Ponta, suspect de buna, fie ea si institutionala, nu da bine. De la mine se vede asa: eu presedinte, tu prim ministru, USL la parlament! E trist, nu?
30 mar, 18:44
Ana
Ce e trist este ca nu ai minte nici cit o gaina. Deocamdata tara merge bine cu guvernul Ponta si presedintele sa-si vada de prerogativele lui nu sa schimbe guvernul dupa pofta inimii lui ca romanii nu doresc nici acum si nici la alte alegeri gucern PDL-PNL niciodata. Ne-a ajuns cit de capabili au fost in timpul guvernarii BOC-BASESCU
30 mar, 12:48
bagheera
Mars!
Cine-i Cartarescu asta?Aaa!Pupincuristul basist sef ce il omagia pe marinar,precum Paunescu pe Nea Ceasca...
30 mar, 14:25
Intreaba_prafu
M.Cartarescu
ptr bagheera,
Cred ca nu are rost sa negam valorile doar pentru ca opiniile lor nu ne convin sau doar pentru ca nu avem o scara corecta a valorilor sa intelegem ce fel de oameni neprefabricati avem...E ca si cum am intreba cine a fost N.Stanescu .. nu m-as mira ca astfel de contestari sa existe si daca respectivul va lua premiul Nobel la noi la romani valorile autentice nu conteaza vor fi intotdeauna negate sau din pacate in loc sa le facem sa conteze ne vom da interesul sa le facem praf..in rest respect ptr MC

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ