Cu două zile înainte de alegeri, precupețul Crin scotea PNL la vânzare

| 30 mai, 2014

Gura păcătosului adevăr grăiește, așa se face că Frunzăverde dă îl dă în vileag pe Antonescu care, cu două zile înainte de alegerile europarlamentare, aranja treburile astfel încât liberalii să treacă la familia popularilor europeni imediat după aflarea rezultatelor scrutinului.

Antonescu dovedește încă o dată că joacă murdar și, de cele mai multe ori, pe două fronturi, iar imosibilitatea de a-i anticipa mișcările și de a pune bază în declarațiile făcute îl transfărmă într-un partener periculos. După ce a trădat PSD, acum Antonescu a trădat ALDE - cu două zile înainte de alegeri, precupețul Crin scotea PNL la vânzare.

Zvonurile cu privire la trecerea liberalilor în tabăra popularilor europeni sunt mai vechi, chiar la începutul lunii aprilie scriam pe obiectiv.info despre faptul că la începutul anului, liberalul a avut întâlnire tete-a-tete, la Luxembourg, cu candidatul PPE pentru sefia Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, iar în cadrul discuțiilor s-au trasat direcțiile pe care PNL trebuie să și le asume pentru a deveni parte a familiei populare europene. De asemenea, scriam că liberalii au fost cei care au inițiat negocierile și astfel că nu au fost în poziția în care să pună condiții și Antonescu a fost mulțumit să știe că are susținerea PPE în vederea alegerilor prezidențiale. Cu toate acestea, zvonurile au fost respinse cu vehemență de către Antonescu, același care acum își argumentează decizia invocând faptul că trecerea la PPE este în plan de multă vreme. Vorbim de un Crin care pe toată durata campaniei s-a bătut cu pumnii-n piept că PNL va rămâne în familia europeană a liberalilor, ALDE, care și-a trimis toți purtătorii de mesaj în prime-time să infirme zvonurile care au apărut în privința trecerii PNL la PPE.

De departe cel mai dezonorant și lipsit de demnitate moment pentru Antonescu, privind retrospectiv, a fost cel în care liberalul, în momentul vizitei liderului ALDE, Guy Verhofstadt, declara "Trebuie să spun încă o dată, nu a fost nicio întâlnire sau discuție, sau angajamente, între mine și domnul Joseph Daul sau orice alt reprezentant sau lider al PPE. Noi suntem și rămânem membri ai ALDE". Prin urmare, fără nicio jenă Antonescu stătea lângă Verhofstadt, bucurându-se de susținerea sa în campanie, și mințea cu privire la planurile sale pentru liberali.

Acum, după toată nebunia alegerilor aflăm că zvonurile erau cât se poate de întemeiate și, mai mult decât atât, Antonescu se întâlnea, cu două zile înainte de alegerile europarlamentare, la Bruxelles cu conducerea PPE pentru a negocia ultimele detalii privind trecerea liberalilor la populari. Practic, liberalii s-au culcat în ALDE duminică și s-au trezit în PPE luni. Modul duplicitar în care acționează Antonescu nu este decât dovada faptului că setea de putere și visul de Cotroceni sunt mai presus de orice angajament politic asumat. Următorii cu cuțitu-n spate vor fi, cel mai probabil, democrat-liberalii. Rămâne de văzut pe cine mai calcă în picioare Antonescu pentru a-și atinge obiectivele de pe agenda personală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 mai, 2014
fan Sultanescu
imi aduc aminte cum social democratii lui Cunescu (partid istoric)s-au trezit peste noapte socialisti adevarati..
si asa a intrat Iliescu in Internationala Socialista,cu partidul...
el era demult....din studentie
30 mai, 2014
cantautor
USL-traieste!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ