Cu "I" sau cu "J"? Numele din buletin al lui IOHANNIS este altul decât cel al familie sale

| 20 noi, 2014

Numele președintelui ales al României e scris cu ”I„, nu cu ”J„, așa cum se scrie numele părinților lui Klaus Iohannis.

Numele meu se scrie simplu, cu ”i”. Pentru că atunci când tatăl meu m-a înregistrat ca și copil nou, funcționarul de la primărie a refuzat să scrie numele cu ”J”, așa cum a fost scris în familia mea de cinci sute și ceva de ani. Una peste alta, în acte am rămas cu ”i”, dar recunosc că tot eu sunt acela care își scrie numele cu ”j”. În privat, în corespondența privată, în email, eu mă semnez cu ”J””, a declarat președintele ales în cadrul unei emisiuni la Turnul Sfatului TV.

Întrebat de ce nu a corectat greșeala comisă de funcționar, Iohannis a spus că nu i s-a părut oportun. ”Nu mi s-a părut necesară, e o procedură birocratică ceva mai complicată și chiar dacă cunosc pe cineva la primărie am preferat să las lucrurile așa”, a mai spus primarul.

De asemenea, Klaus Iohannis a explicat că nu are decât cetățenia româna. ”Sunt cetățean român get-beget și numai cetățean român. Nu am avut și nici nu mi-am dorit o altă cetățenie. Bănuiesc că lumea a crezut că am cetățenie germană, ceea ce nu este cazul. Nu am dorit-o, nu mi-o doresc, sunt foarte mulțumit cu cetățenia mea română”, a mai spus Iohannis.

Numele lui Iohannis, altul decât cel al familiei

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ