Cucul la cumpărături - Băsescu a căutat semințe pentru terenul de la Nana (surse)

| 09 dec, 2013

Reluându-și tertipurile mai vechi, de tipul „țigancă împuțită”, Traian Basescu lansează noi atacuri prin parcările magazinelor.

Cucul de la Cotroceni nu lasă scandalul și iese din nou la rampă cu mesaje populiste către popor – de data aceasta la rampa de acces cu căruciorul în supermarket. Reluându-și tertipurile mai vechi, de tipul „țigancă împuțită”, Traian Băsescu lansează noi atacuri prin parcările magazinelor.

Într-un centru comercial din Capitală, după ce a făcut cumpărături de sute de lei și, potrivit unor surse de încredere, și-a căutat semințe pentru terenul de la Nana, Băsescu a profitat din nou de ocazie pentru a intoxica spațiul public cu noi falsuri despre Guvern.

Scotocind prin coșul plin cu cumpărături, Cucului i-a venit încă o idee de a arunca praf în ochii românilor. Agricultorul Băsescu susține de această dată că pretul la pâine nu a scăzut, deși Guvernul a argumentat clar succesul măsurii de scădere a TVA la pâine de la 24% la 9%.

Din păcate pentru cucul matrafoxat, reducerea TVA-ului la pâine a avut efecte cât se poate de concrete, care s-au simțit în buzunarul cetățenilor. Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică (INS), prețul pâinii a scăzut cu 11,5% după implementarea măsurii, iar rata inflației s-a diminuat cu 1,88%.

Și, din fericire, nu doar prețul pâinii a scăzut. Prețul mărfurilor alimentare a scăzut în septembrie cu 1,8%, iar la categoria „produse de morărit și panificație” a înregistrat o diminuare cu 8,8%. Mai mult, Banca Națională a României (BNR) a redus prognoza inflației pentru acest an și pentru anul viitor la 3,1%, respectiv 3,3%.

Totuși, în contextul acestor acuze populiste pe care Traian Băsescu le încearcă înainte de alegerile europarlamentare, președintele evită în același timp să clarifice modul în care fiica sa, Ioana Băsescu, a cumpărat 300 de hectare de teren arabil în localitatea Nana, județul Călărași, printr-un credit bancar de 1 milion de euro obținut în mai puțin de o săptămână de la o bancă în care statul este acționar.

Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ