Culmea ridicolului în politica dâmboviţeană. PNL pune frână unor măsuri liberale

| 23 apr, 2014

La îndemnul lui Crin Antonescu, liberalii se dezic de încă o măsură sprijinită chiar de ei atunci când erau la guvernare.

Dacă legea nu este a noastră înseamnă că nu e bună. Acesta este un „principiu” după care se ghidează unele partide politice atunci când fac politică. Se pare că rolul opoziţiei din România este de a bloca aproape orice iniţiativă venită dinspre parlamentarii care susţin Guvernul. Dar ce se întâmplă când o lege este a lor şi a fost susţinută de ai lor în trecut? Normal că tot rea este potrivit PNL, care a depus o sesizare la Curtea Constituţională a României (CCR) referitoare la Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă. Culmea este că iniţiativa este de dreapta şi a fost susţinută de liberali atunci când făceau parte din guvernul USL.

Şi iată cum consecvenţa la liberali a devenit un termen abstract, fiind înlocuit de ipocrizie, iar loviturile mişeleşti au devenit literă de lege în partidul condus de Crin Antonescu. La îndemnul lui Antonescu, liberalii se dezic de încă o măsură sprijinită chiar de ei atunci când erau la guvernare. Legea privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă a fost contestată la CCR de grupul parlamentar al Partidului Naţional Liberal din Camera Deputaţilor. Legea este aceeaşi care a fost aprobat în şedinţa de Guvern în timpul guvernării USL, cu ţoţi miniştrii liberali prezenţi. Se pare că modelul băsist de a face politică i-a contagiat serios pe liberali.

Inconsecvenţa şi ipocrizia liberalilor a fost sancţionată dur şi pe bună dreptate de foştii parteneri de alianţă. Purtătorul de cuvânt al PSD Cătălin Ivan a declarat că liberalii se dezic de proiecte comune şi că fac jocurile lui Traian Băsescu. „Este ruşinos că liberalii se dezic de un alt proiect comun al USL, făcând fără reţinere jocurile lui Traian Băsescu, dar şi facilitând acţiunile incorecte ale celor care folosesc procedura insolvenţei pentru a nu îşi mai plăti datoriile către stat sau către parteneri. Avertizez PNL că o astfel de atitudine nu va rămâne nesancţionată de electorat, inclusiv de cel propriu, despre care avem convingerea că nu poate înţelege cum liberalii aflaţi sub controlul lui Crin Antonescu fac jocurile regimului Băsescu”.

Prin blocarea legii la CCR, liberalii lui Antonescu nu fac decât jocul evazioniştilor. Schimbarea legii insolvenţei este necesară pentru că multe firme cu situaţie financiară bună declanşau această procedură pentru a nu-şi plăti taxele la stat şi făceau concurenţă neloială firmelor care sunt buni contribuabili. Prin noua lege se punea stop firmelor care atunci când aveau un control de la ANAF ameninţau cu intrarea în insolvenţă. Pe scurt, insolvenţa a devenit un mod de a evita plata datoriilor acumulate, dar şi un instrument de a ocoli plata creanţelor curente, principiile insolvenţei fiind încălcate în sensul că lacunele legislaţiei, încă în vigoare din cauza liberalilor, au devenit facilităţi pentru debitori.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 apr, 2014
vasile popescu
comentariu
Sa va trasneasca Dumnezeu pocitaniilor.Cum puteti confunda ideea de PRESA cu slugarnicia si pupincurismul?
Voi sunteti pentru tara mai rai decat catastrofele naturale printre care se plimba bolsevicii cu barci trase de slugai.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ