10 fructe şi legume portocalii pe care să le consumi mai des pentru a preveni cancerul

| 20 noi, 2013

Alimentele portocalii au proprietati miraculoase impotriva cancerului, asa ca incearca sa le consumi cat mai des.

Morcovii

Sunt cu adevarat niste superalimente. Morcovii sunt plini de vitamina A, previn cancerul, imbunatatesc vederea si incetinesc procesul de imbatranire. Poti sa ceri mai mult de la o leguma?

Papaya

Numita de unii “fructul ingerilor”, papaya intretine sanatatea sistemului digestiv, intareste sistemul imunitar si iti protejeaza corpul de boli. Toate astea, cu un gust foarte bun.

Dovleacul

Unul din cele mai apreciate alimente de toamna este excelent pentru vedere, pentru silueta si pentru sanatatea inimii. Iar vestea buna este ca e o leguma extrem de versatila – o poti folosi in multe retete.

Rosiile portocalii

Unele studii au descoperit ca rosiile de o nuanta portocalie au licopen care se absoarbe mai usor in organism. Licopenul este un antioxidant care protejeaza corpul de cancer si alte boli.

Dovleac butternut

Slab in grasimi, cu o textura cremoasa si mult potasiu, aceasta leguma este plina de fibre si ajuta la intarirea oaselor. Cu cat este mai portocaliu, cu atat este mai sanatos.

Cartofii dulci

Contin multa vitamina A, un anti-inflamator care lupta cu bacteriile cauzatoare de acnee.

Cantaloupe

Este o specie de pepene care nu doar ca este foarte delicioasa, dar este si foarte sanatoasa: cantaloupe are un continut bogat de vitamina A, C si betacaroten, informează foodstory.ro.

Caisele

Un fruct de talie mica, dar plin de fier, fibre si potasiu.

Portocalele

Numeroase studii au aratat ca portocalele au proprietatea de a reduce nivelul de colesterol din sange si accelereaza procesul de ardere a grasimilor. In plus, daca ai grija de alimentatia ta si optezi ca la desert sa consumi o portocala, timp de cateva ore nu iti va mai fi foame.

Guava

Acest fruct tropical este plin de licopen, un antioxidant puternic care lupta cu cancerul. In plus, are cu 63% mai mult potasiu decat o banana.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ