Cultul personalității lui Băsescu dus pe noi culmi de alpinistul politic Tomac

| 03 oct, 2014

Deputatul Eugen Tomac este un mic și banal agent patogen al regimului Băsescu. Preocupat să-l perieze pe Băsescu, ne-am fi mirat să realizeze nivelul la care se strâng cu adevărat, nu doar de paradă, relațiile cu frații de peste Prut.

În actuala campanie electorală sunt la modă și se poartă urechelile, cu cât mai publice și mai lipsite de justificare, cu atât mai bune. Tonul este generic și a fost dat pe fondul lipsei de interes a electoratului față de oferta propagandistică a dreaptei elitiste. Peste noapte, electoratul a devenit needucat, coruptibil și leneș, pentru simplul motiv că nu mai dorește reeditarea momentelor de popularitate și băi de mulțime, de data aceasta cu unul din numeroșii urmași ai lui Traian Băsescu.

Abordarea s-a particularizat ulterior când, de pildă, Andrei Pleșu l-a urecheat pe actorul Radu Beligan, pentru îndrăzneala de a-l susține public pe Victor Ponta.

Cel mai nou episod se complică puțin, căci adrisantul se află peste Prut, în Moldova vecină. Purtătorul mesajului plin de reproșuri este de această deputatul PMP Eugen Tomac, scos de la naftalină și lansat într-o controversă păguboasă și nelalocul ei cu premierul moldovean Iurie Leancă: "Vă scriu aceste rânduri întrucât sunt profund dezamăgit de atitudinea dumneavoastră incorectă față de ceea ce România a făcut în ultimii 10 ani pentru Basarabia. Nu vă condamn pentru faptul că ați ales să-l susțineti pe liderul celui mai corupt și antidemocratic partid din România la alegerile prezidențiale din acest an, devenind un aprig agent electoral al socialistului Victor Ponta. În democrație suntem liberi să ne asociem în funcție de convingeri și e firesc să fiți alături de cei care vă reprezintă. Insistența cu care încercați, însă, să dați uitării tot ceea ce a făcut președintele Traian Băsescu pentru românii de peste Prut nu vă face cinste, mai ales că știți exact cum au evoluat relațiile moldo-române în ultimii 10 ani. Cunoașteți foarte bine ce rol a jucat președintele României pe plan european, precum și în relațiile bilaterale, astfel încât R. Moldova să fie astăzi mult mai aproape de integrarea în Uniunea Europeană", îl ”urechează” Tomac la scenă deschisă pe premierul Republicii Moldova, într-un mesaj remis Ziare.com.

Domnul Tomac este liber să aibe și să-și cultive dezamăgirilșe personale în legătură cu ce persoană dorește. Este neavenită însă atitudinea ireverențioasă și agresivă a unui deputat român la adresa unui oficial dintr-o țară vecină și prietenă. Oricum privim lucururile, deputatul Tomac nu este omologul premierului Leancă. În al doilea rând, Iurie Leancă a dat suficiente explicații rezonabile , după atacul mizer la adresa sa din partea certărețului președinte Traian Băsescu.

Citeşte şi: Victor Ponta reunește Estul la Kiev


Premierul moldovean a subliniat că participat la evenimentul de lansare a premierului Victor Ponta în cursa prezidentială în calitate de prim-ministru al Republicii Moldova și nu de membru al Partidului Liberal Democrat (PLDM). Mai adăugăm noi ceea ce șeful guvernului din țara vecină nu poate spune pe șleau.

Traian Băsescu a făcut extrem de multe pentru țara învecinată, dar nu destul. Din păcate, în ultima perioadă președintel a inclus Moldova în discursul și calculele sale politice adeseori speculative. După pierderea de viteză din 2012, Băsescu a inclus în discursul său subiectul unionist și referirile la Republica Moldova într-un fel care i-a fost adeseori reproșat. Nu erau doar vorbe și încă multe și goale, dar dădeau apă la moară comuniștilor rusofoni și provocau tensiuni politice interne. Premierul Victor Ponta, pe partea cealaltă, nu a făcut nici tapajul electoral cu tentă naționalistă (să ne amintim doar declarațiile lui Băsescu despre cetățenia moldovenească și zvonurile insistente referitoare la o candidatură moldovenească din partea sa) și nici nu a trimis peste Prut discursuri pe post de ajutor. Când au avut nevoie, moldovenii lui Iurie leancă au găsit în persoana premierului român un partener de dialog serios și dispus să contribuie concret, nu doar declarativ, la remedierea problemelor apărute în urma contrelor cu federația Rusă. Tot premierul Iurie Leancă exprimă cel mai clar și concis acest ajutor:

Citeşte şi: Leancă explică cum e cu susținerea pentru Ponta, să înțeleagă și PPE

”Atunci cand cineva face comentarii, vreau sa se refere doar la un singur lucru: gazoduct, 20 milioane euro pentru gradinite - si am vazut oamenii, bunicile fericite în satele unde nu au fost niciodata gradinite, vorbim de Muzeul National, vorbim de viitorul teatru de la Cahul, mai vin ceva bani... M-am interesat câte vieți omenesti au fost salvate ca urmare a faptului ca domnul Ponta, Guvernul pe care il conduce, ne-a ajutat sa extindem proiectul SMURD pe malul stâng al Prutului. Doar de cand au venit aceste cinci autospeciale pe care ni le-a donat la 27 august, 75 de persoane din Republica Moldova au fost salvate. Doar pentru acest gest as fi mers la Bucuresti pentru a-i multumi lui Ponta si a-i spune ca il sustin in ceea ce face", a subliniat Iurie Leancă.

Deputatul Eugen Tomac este un mic și banal agent patogen al regimului Băsescu. Preocupat să-l perieze pe Băsescu, ne-am fi mirat să realizeze nivelul la care se strâng cu adevărat, nu doar de paradă, relațiile cu frații de peste Prut. Da, înțelegem durerea domniei sale, premierul Leancă este arondat politic PPE. Dar tocmai aici este esențialul și Tomac ar avea ceva la care să cugete în loc să ridice osanale nord-coreene. Ce fel de om și de președinte este Traian Băsescu dacă nu poate accepta un armistițiu principial măcar în interesul comun al relațiilor bilaterale cu Moldova? Este un simplu politician care ar vrea să monetizeze cu titlu personal efortul național. Ceea ce este greșit din punct de vedere principial, greu de realizat în relaitate și impardonabil la nivelul interesului național.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 oct, 2014
anca périgueux
Felicitari pentru articol!!! Sunt adevaruri care numai citindu-le poti sa le apreciezi cum trebuie... Sper sa dispara forum-istii analfabeti si inconstienti de raul pe care-l fac!!!
04 oct, 2014
tornado!
muncitori !!
ACEST POPMUNCITOR CARE INDEPLINESTE CINCINALU 4ANI SI JUMATATE PENTRU FOIA DE WC O,,,,,,,V CUM DUMNEZEULE POTI SA SCRI ASA CEVA AM INTELES CA ACEST POP ARE UN HDICAP OCHELARI SI SUNT INGRIJORAT DE EL DAR SA AI UN HNDICAP SI MENTAL ESTE MULT MAI GREU SA NU GINDEST SI SA NICI NU VEZI PACAT !!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ