Cum a dat Ion Cristoiu din casă – Iohannis, adevăratul candidat al lui Băsescu

| 20 noi, 2014

Cu toate că președintele proaspăt ales a negat orice întâlnire cu actualul lider de la Cotroceni, ieșirile sale publice au trădat existența unei colaborări dintre cei doi. În momentele în care Traian Băsescu îl ataca pe Victor Ponta, Klaus Iohannis își făcea apariția în public şi repeta mesajul de la Cotroceni.

Intrat în politica mare cu ajutorul lui Crin Antonescu și uns prim-vicepreședinte al PNL, Klaus Iohannis a stat o bună perioadă în umbra fostului lider liberal, remarcându-se prin tăcere. Însă, îndată ce Crin Antonescu și-a dat demisia din fruntea partidului, Klaus Iohannis a reușit prin jocuri de culise să pună mâna pe formațiunea liberală. În mod surprinzător pentru opinia publică, odată ce edilul Sibiului a pus mâna pe frâiele partidului, a început colaborarea pe față cu PDL.

Citeşte şi: Dreapta aduce ură, încrâncenare și discordie în locul unui mesaj de reconciliere

În ciuda faptului că liderul liberal a declarat că nu va colabora cu PMP şi că unificarea dreptei va fi realizată doar între PNL şi PDL, fără Traian Băsescu și partidul protejatei sale, acțiunile lui Klaus Iohannis au demonstrat contrariul. În ciuda declarațiilor repetate în care liberalul nega orice colaborare cu actualul șef al statului și cu camarila sa din PMP condusă de Elena Udrea, presa a dezvăluit imagini care arătau că Iohannis i-a făcut o vizită particulară lui Traian Băsescu la reședința sa. Cu toate că președintele proaspăt ales a negat orice întâlnire cu actualul lider de la Cotroceni, ieșirile sale publice au trădat existența unei colaborări dintre cei doi. În momentele în care Traian Băsescu îl ataca pe Victor Ponta, Klaus Iohannis își facea apariția în public pentru a repeta mesajul de la Cotroceni.

O confirmare în plus a colaborării dintre Klaus Iohannis și Traian Băsescu a fost furnizată într-un articol publicat în cotidianul Evenimentul Zilei de editorialistul Ion Cristoiu, care a dezvăluit într-un dialog cu Dan Andronic că adevăratul candidat al șefului statului nu a fost Elena Udrea, ci Klaus Iohannis. „Viitorul lui Traian Băsescu în politică depinde de cât de repede va dezamăgi Klaus Iohannis. Dacă președintele ales reușește să cucerească și inimile românilor, nevoia de simpatie se va îndrepta spre Klaus Iohannis. Traian Băsescu l-a făcut președinte pe Klaus Iohannis, reușind să ne păcălească pe toți prin pariul pe Elena Udrea, când de fapt candidatul lui era Klaus Iohannis”, a declarat jurnalistul de la Evenimentul Zilei.

Citeşte şi: Ce pedeapsă a cerut Adrian Zglobiu pentru că l-a scuipat pe Traian Băsescu

Altfel spus, Ion Cristoiu explică de ce Traian Băsescu a făcut atâta campanie negativă la adresa lui Klaus Iohannis. Șeful statului și-a dat seama că nu ar putea să transfere către acesta decât antipatia românilor, așa încât, în campanie, a preferat să îl atace în mod constant. În schimb, odată ce zarurile au fost aruncate în favoarea lui Iohannis, Traian Băsescu a transmis clar electoratului că ar trebui să voteze candidatul dreptei.

Motivul este, așa cum ne-am obișnuit în ceea ce îl privește pe actualul șef al statului, unul absolut meschin. Traian Băsescu și-a făcut calculul, așa cum explică Ion Cristoiu, că Iohannis va fi un președinte slab, incapabil să răspundă așteptărilor uriașe ale electoratului, în contextul în care alegerea sa în fruntea României s-a făcut pe seama unui puternic vot negativ. Pe românește, Băsescu speră ca Iohannis să se înece și să profite de pe urma situației create pentru a-și asuma rolul de adevărat șef al opoziției.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 noi, 2014
ioana
Aiureli!
20 noi, 2014
Klaus Trofob
Nea ion si carul de la Karakal
Nea Ioane, matale faci rahatul in milocul drumului si cand dai in el incepi sa-i cauti provenienta.
20 noi, 2014
nacho
iar a scos cristoiu o perla, asta cauta mereu ceva care sa fie impotriva . asa cum a zis el odata , intotdeauna i-a placut sa treaca in barca celor care au pierdut. de-acum o sa-l cante iar pe ponta.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ