Cum a devenit LEGO echivalentul aurului si ce roman a incercat sa se imbogateasca cu seturile Creator

| 29 oct, 16:51

La inceputul anului, Politia Romana a reusit sa captureze un hot care reusise sa stea ascuns vreme de aproape sase luni. George I. sparsese o librarie din Calarasi si furase din ea un singuur lucru: seturi LEGO Creator. Politistii din cadrul Politiei Municipiului Calarasi si jandarmii au descoperit faptul ca barbatul in varsta de 26 de ani nu se afla la primul furt de acest fel.

La fel, din magazinul cu jucarii din Calarasi, acesta furase tot seturi LEGO, lasand restul de lucruri neatinse, precum si casa de marcat.

Cazul, unic in Romania pana in prezent, este unul obisnuit in Statele Unite ale Americii. Acolo, cativa hoti au construit o adevarata masinarie de facut bani, din piese LEGO. Ei au furat jucarii in valoare de cateva sute de mii de euro din mai multe magazine specializate. Banda de hoti obisnuia sa fure seturile chiar si in timpul zilei, uneori de mai multe ori in aceeasi zi. Explicatia este una simpla: pe piata neagra, seturile LEGO, mai ales cele in editie limitata, au ajuns echivalentul aurului. Cel mai mic pret pe care colectionarii sunt dispusi sa il plateasca pentru un astfel de set incepe de la 5.000 de dolari.

Iar doritori se gasesc intotdeauna, mai ales ca LEGO nu este doar o industrie care modeleaza creativitarea si imaginatia copiilor, ci completeaza colectii scumpe ale altor oameni in toata firea. Indivizii din SUA au reusit performanta de a fi prinsi de autoritati dupa ce vreme de o luna au jefuit aceleasi 5 magazine din San Diego de 30 de ori: “Unele dintre seturile pe care le aveam in magazine erau imposibil de gasit in alta parte, asta pentru ca erau facute intr-un numar limitat, astfel ca au devenit si mai interesante pentru piata neagra”, a declarat managerul magazinului praduit de 30 de ori.

Politia a reusit sa recupereze seturi LEGO in valoare de 200.000 de dolari. Restul, fusese deja vanduta pe piata neagra de hoti: “Garajul unuia dintre ei era plin pana sus si din fata pana in spate de seturi LEGO”, a declarat surprins chiar si seful Politiei din San Diego.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 dec, 01:13
OffedRabe
can furosemide affect the kidneys
albumin and lasix These days, however, breast cancer treatment has evolved into something much more nuanced and individualized

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ