Cum a dispărut în șase luni un partid vechi de peste 100 de ani

| 23 iul, 2014

Două mari dureri s-au făcut remarcate în viața politică a acestor zile. Una ”mare” și vocală, chiar dacă expusă în falset, a fost enunțată de preşedintele organizaţiei judeţene Braşov a Partidului Forţa Civică , Dumitru Puchianu, care a deplâns la ultima conferinţă de presă dispariția acestei formaţiuni politice ce urmează să se dizolve în PDL.

'Este o mare durere că începând din 26 iulie Partidul Forţa Civică va dispărea. Însă, noi trebuie să vedem lucrurile în perspectivă. Pentru a evita de a fi străini în propria ţară, trebuie să facem tot ce este posibil ca reprezentantul Dreptei să câştige alegerile prezidenţiale. Acesta este scopul nostru de astăzi', a declarat Dumitru Puchianu. Preocupat de perspectiva menționată, șeful formațiunii pe cale de dispariție a omis să detalieze că, practic, formațiunea a fost dată la schimb de liderul acesteia pentru o funcție de primvicepreședinte în PDL, o trambulină mult mai bună pentru pretențiile de candidat în cursa pentru Cotroceni ale premierului de 78 de zile, Mihai Răzvan Ungureanu.

O altă durere, la fel de mare, dar mută, exceptând poate reproșurile adresate de senatorul Ioan Ghișe lui Klaus Iohannis, se referă la dispariția prin dezmembrare politică a PNL , înființat încă din 1875, unul din principalele partide politice care au avut un rol însemnat în modernizarea României. Nu am găsit altă denumire catastroficei deveniri începută în PNL de Antonescu și girate în prezent de Klaus Iohannis. Deși la un nivel aparent, discursiv s-a făcut mare tapaj pe ”identitatea, tradiția istorică și numele PNL”, până la urmă vom cădea de acord că toate acestea au fost din păcate numai vorbe goale. Ce importanță mai are că formațiunea deturnată de tripleta Vălean-Antonescu-Iohannis se va numi în continuare PNL când prin acceptarea acesteia în PPE va fi nevoită să înlocuiască doctrina și principiile liberale cu cele populare? Ce importanță are că formațiunea îl va propune pe Iohannis la președinție, când acesta, așa cum s-a văzut, a luat toate măsurile -inclusiv statutare- care să-i permită lui Traian Băsescu să revină, mai întâi în partid, mai apoi la guvernare. Reevaluarea scandaloasă a regimului Băsescu, în urma căreia Crin Antonescu a fost ca și eliminat din preferințele electoratului, în loc să fie dată uitării, mai rău s-a agravat. În prezent PNL fuzionează cu dușmanul său de moarte din trecutul apropiat, o clică politică care a făcut gesturi concrete și a urmărit fățiș distrugerea PNL. Miza, aproape ridicolă, nu poate fi decât baza materială a fostului partid de guvernare portocalie, menită să stopeze dezastrul financiar în care se zbate PNL dar și interesele oculte ale numiților Iohannis și Antonescu, legați prin fire invizibile dar cu atât mai strânse de funestul Traian Băsescu, un politician care pe ultima sută de metri ai unei conduceri autocratice și abuzive s-a dovedit în stare de orice. Cu excepția grupului demisionar, reuniți în jurul fostului premier și lider al PNL, Călin Popescu Tăriceanu, mai rămân trei nume izolate, blocați în proiecte personale: Norica Nicolai la ALDE; Mircea Diaconu și Ioan Ghișe, candidat independent la președinție. Restul nu se pune, fiind doar butaforia de complezență a acestei drame în care, în numai șase luni, o mână de trădători din interiori au desființat la propriu și la figurat un partid de peste 100 de ani.
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 iul, 2014
IZAURA
CIORDITORII
NUMAI CĂCĂRĂU A TRECUT PNL IN NEFIINŢĂ ...
23 iul, 2014
abraham mondialul
cata dreptate ai,Dle Sultanescu..
23 iul, 2014
un liberal
ce zice Sultanescu(ma rog,sotia lui poate...) ca inseamna PNL:
1.Tariceanu(umblat prin vreo 3-4 partide liberale,sustinut PM timp de 2 ani de PSD si numit tot de PSD-la Senat
in plus,tatal vitreg a cochetat cu Securitatea,cu diploma..
a mai concesionat niste suprafete de explorare cui a dorit dansul
2.Ghise,fost securist cu acte in regula..fara comentarii
3.Norica Nicolai,fost procuror comunist-La Macovei e de rau...la ea e de bine
Actualmente membru in comisia de Pescuit a PE(evident,membru supleant)
Evident,o recunoastere a valorii sale,liberale
Este tipa care-si aducea nepoata,in plen,sa voteze in lipsa ei..
4.Diaconu,un actor modest,cu 2-3 functii concomitent,ahtiat dupa bani,incompatibil in urma deciziei CC
practic,in comparatie cu statutul ,doctrina si moralitatea partidului lui Bratianu,sunt toti incompatibili moral..
drum bun,cale batuta..

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ