Cum ar putea FC Barcelona să evolueze în campionatul Franței de fotbal

| 29 sep, 15:36

Schimbările politice din Spania ar putea avea un imapct uriaş asupra fotbalului din această ţară. În cazul în care Catalunya va dobândi independenţa, Barcelona nu va mai putea concura în Primera Division. Separatiștii au făcut deja un prim-pas important, câștigînd în alegerile regionale de la începutul săptămânii 72 de mandate din cele 135 ale Parlamentului catalan.

În 2014, preşedintele Federaţiei Spaniole, Javier Trebas, discuta problema independenţei Catalunyiei, într-un interviu la un post de radio: „Barcelona şi Espanyol nu vor putea juca în La Liga dacă provincia Catalunya va deveni independentă. Motivele sunt mai multe: legea noastră a sportului nu permite decât unei singure ţări străine să îşi desfăşoare activitatea în Spania, iar aceea este Andorra. Singurul mod prin care se va putea schimba asta este votarea unor modificări de lege în Parlament, dar noi nu putem controla politica. Nu ar mai depinde de noi. Nu îmi imaginez Spania fără Catalunya, La Liga fără Barcelona şi Messi, dar este alegerea lor. Noi nu putem face multe în această privinţă”.

Informația a fost publicată în presa spaniolă cu o singură zi înainte de partida Barcelonei cu Bayer Leverkusen, din UEFA Champions League. Meciul va avea loc marţi seară, de la ora 21:45, pe „Camp Nou”. Madridul a amenințat-o deja pe campioana Spaniei cu excluderea din Primera în cazul proclamării independenței.

Surse din cadrul clubului blaugrana, citate de El Mundo Deportivo, susțin că Barcelona ar vrea să evolueze în Franța dacă se va ajunge la separarea Catalunyei de Spania.

Din punct de vedere geografic, cel puțin, transferul n-ar fi o problemă, pentru că regiunea Catalunya se învecinează la nord cu Franța. Ziarele engleze au scris despre această variantă încă din 2012, când se prefigura această problemă a independenţei Catalunyei.

Xavier Trias, primar al regiunii la acea vreme, declara: „Catalunya nu are posiblitatea de a organiza un campionat competitiv, avem foarte puţine echipe valoroase în afara Barcelonei care ar putea fi implicate. Barcelona va trebui să intre în alt campionat, cel francez sau altul. Dar este foarte adevărat că ne-ar face mândri să avem o echipă naţională a Catalunyei”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ