FOTO. Cum arată de fapt decorul în jurul celor mai vizitate locuri din lume

| 07 apr, 2014

Suntem obișnuiți cu imaginile clasice ale pramidelor egiptene, ale aleii din fața Taj Mahalului sau ale templului de pe Acropole, însă câți dintre noi am văzut cadrul mai larg în care sunt așezate aceste monumente? Cu alte cuvinte, peisajul de azi din jurul marilor obiectice turistice.

Marile piramide egiptene apar mereu fotografiate cu deșertul infinit pe fundal, creând impresia că nimic nu s-a schimbat în Egipt de câteva mii de ani, de când dăinuie construcțiile megalitice. Însă lucrurile nu stau deloc așa, este de ajuns să privim cadrul din partea opusă ca să vedem că piramidele se află acum chiar la marginea orașului Giza.

La fel dealul Acropole, unde templul, chiar și în ruine, pare în continuare locuit de vechii zei ai grecilor. În realitate, Acropole este acum o înălțime din centrul unui oraș modern, Atena.

Click aici pentru o galerie foto care vă va schimba perspectiva asupra a ceea ce știați despre istorie și cultură.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ