Cum arată și cum se circulă pe cea mai nouă autostradă din România VIDEO

| 18 noi, 2014

Acum câteva zile autoritățile de la București au deschis circulației un tronson al autostrăzii A1, Orăștie-Sibiu, cu o lungime de 22 de km.

Acest tronson face parte din proiectul Autostrăzii București-Nădlac, traseu care va fi finalizat până la sfârșitul anului. Odată încheiate lucrările, românii vor putea circula de la Constanța și până la Arad (Nădlac), la granița cu Ungaria și în apropiere de frontiera cu Serbia, doar pe autostradă. Astfel, cei aproape 900 de km de autostradă vor uni sud-estul și vestul României, iar distanța ar putea fi parcursă în maximum 8-9 ore la o circulație în limita vitezei admisibile.

map

Până ce vor fi finalizate toate lucrările, un șofer român a testat tronsonul nou-lansat, circulând pe o distanță de peste 130 de km între Sibiu și Deva, și s-a declarat impresionat de lucrări și calitatea drumului.

Costul total al lucrărilor a fost de aproape 140 de milioane de euro (22 de km între Săliște și Cunta), dintre care 120 de milioane au reprezentat fonduri europene.

Costul total al celor două autostrăzi care vor face legătura între Constanța și Nădlac se ridică la 5,5 miliarde de euro. Cea mai mare parte a banilor o reprezintă fondurile europene.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ