Cum au ajuns noii liberali promotorii creșterilor de taxe

| 02 mar, 18:51

Programul de guvernare prezentat de PNL sâmbăta trecută s-a dovedit a fi un mare fâs, dar totodată ar trebui să reprezinte un semnal de alarmă pentru fiecare cetățean cu drept de vot din această țară.

Probabil fără să realizeze, peneliștii au confirmat principala acuzație care le-a fost adusă în timpul campaniei electoale din toamnă: dacă vor ajunge la putere, vor tăia salariile. Doar că cei care au lansat această acuzație habar nu au avut cât de multă dreptate au avut. Noii peneliști, respectiv vechii pedeliști nu se limitează de această dată doar la tăierea salariilor bugetarilor, ci vor tăierea tuturor salariilor din România. Cum? Prin creșterea CAS la angajator.

Citeşte şi: Predoiu: PNL vizează reducerea TVA la 19% de la 1 ianuarie 2016, dacă programul liberal de guvernare va fi implementat

În acest moment, fiecare angajat din România plătește 10,5% din salariu drept CAS. Ce ne promite PNL în programul său de guvernare prezentat de Cătălin Predoiu? Că va aduce acest CAS la 16%, adică îl va crește cu 5,5 puncte procentuale. Asta înseamnă mai mult de o treime! Cum să ceri votul electoratului și să-i spui că îi vei mări taxele și implicit îi vei reduce salariul? Și nu e vorba doar despre bugetari, așa cum s-a întâmplat în 2010, ci de toți salariații din România!

Citeşte şi: Vasile Blaga: Programul de guvernare al PNL va sta la baza parteneriatului cu președintele Iohannis

Foarte probabil, aceasta este o dovadă a incompetenței celor care doresc să se întoarcă la guvernare și care ne-au demonstrat prin dezastrul lăsat în urmă cât de bine se pricep la condus o țară. Totuși, cum poți să pretinzi că ești liberal, dar să te opui măsurilor de relaxare fiscală propuse de guvern și să vii cu o asemenea inepție?

Citeşte şi: Gabriela Firea CRITICĂ programul de guvernare al PNL

Surprizele neplăcute nu se termină aici, însă! O altă enormitate a peneliștilor face referire la impozitul pe dividente. În proiectul Noului Cod Fiscal, căruia PNL i se opune, acesta este eliminat, devine 0%. Peneliștii nu sunt de acord cu această propunere și doresc, de asemenea, aducerea acestui impozit la 16%. De ce? Nu știm, nu ne-au spus, dar au făcut o fixație pe acest 16%, care devine în programul lor de guvernare un fel de număr magic, așa cum am învățat la Limba și Literatura Română că se întâmplă în basme.

Citeşte şi: TĂRICEANU: Programul de guvernare PNL asemănat cu un BANC

Cota unică, subiectul preferat al peneliștilor în campania electorală, va fi păstrată la 16%. De ce? Pentru că nu e bine să fie redusă la 14% din 2019, deoarece asta a propus Ponta, iar ce propune Ponta nu e bun. Un alt punct este TVA la alimente. În timp ce guvernul actual o dorește la 9%, liberalii spun și ei că ar fi bine să scadă, dar nu știm când și nici la cât. Un fel de „să fie bine ca să nu fie rău”.

Citeşte şi: Gorghiu: Cei care susțin proiectul PNL să ni se alăture pentru a genera o majoritate care să schimbe guvernul

Programul de guvernare prezentat de PNL demonstrează amatorismul și incapacitatea unor politicieni care știu doar să joace rolul de „Gică Contra”, incapabili să guverneze o țară. Am trăit cu toții în 2010 și 2011 experiența neplăcută a unui guvern condus de pedeliști. Oare chiar vrem să se repete?
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 mar, 07:40
Adam
Oferta pentru toate judetele
Cea mai serioasa oferta de lucru! Aceasta oferta s-a transformat deja intr-un fenomen, datorita seriozitatii noastre! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
03 mar, 08:16
cantautor
interesant...
la cateva luni de la declansarea scandalului Microsoft,aflam ca firma Teamnet a fost firma partener...
evident,nu a mancat usturoi deci nu are miros in gura,despre bani,ce sa mai vorbim...
un gest patriotic....
firma Teamnet nu a facut altceva decat sa promoveze firma Microsoft,o firma obscura de softuri dintr-o tara din afara UE
in fond,se stie ca cea mai buna scoala de asa ceva este doar in Romania,la Institutul de Petrol si Gaze din Ploiesti
03 mar, 06:21
andreea
Imputitul de Predoiu. Sper sa intre la zdup in curand impreuna cu buldugul de Blaga si toti pungasii de la PDL care s-au ascuns la prostii de PNL.
02 mar, 21:04
mirela
PD-PNL-ISTILOR, NE-ATI TAIAT SALARIILE CU 25 %, NE-ATI FURAT UN SFERT DIN SALARIU SI VRETI LA PUTERE, ADICA LA CIOLAN , CA SA NE TAIATI SALARIILE DINOU! MARS LA BASESCU!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ