Cum comentează Firea declaraţiile Victoriei Nuland referitoare la corupţia din Europa

| 03 oct, 2014

Vicepreşedinta PSD Gabriela Firea consideră că declaraţiile de joi ale Victoriei Nuland reprezintă "un semnal de alarmă cu privire la evoluţiile din Ungaria" şi cu privire "la modul cel puţin discutabil în care Guvernul lui Viktor Orban se raportează la criza regională".

" Nu este un secret pentru nimeni că există acum relaţii strânse între Budapesta şi Moscova, iar acestea par să aibă consecinţe în anumite decizii ale Budapestei. Reamintesc că, zilele trecute, în pofida angajamentelor UE faţă de Kiev, Ungaria sistase exporturile de gaze către Ucraina", afirmă Firea, într-un comunicat remis vineri.

Senatoarea PSD mai spune că e cunoscut faptul că Viktor Orban a generat îngrijorare în Uniunea Europeană prin modul în care se raportează la libertatea presei şi prin modul în care a îngreunat activitatea celorlalţi actori politici din Ungaria.

"Să nu uităm că zilele trecute însuşi preşedintele Obama a atras atenţia asupra situaţiei din Ungaria. Politica lui Viktor Orban nu are legătură cu valorile care ar trebui să fie respectate de un stat membru al UE si al NATO. Probabil de aceea a şi existat o relaţie atât de strânsă între domnii Băsescu şi Orban - amândoi au în sânge autoritarismul", conchide vicepreşedinta PSD, Gabriela Firea.

Potrivit presei, Nuland a afirmat, într-un discurs susţinut la Washington în cadrul CEPA (Central Europe Strategy Forum), că în Europa Centrală ameninţările interne la adresa democraţiei şi libertăţii sunt îngrijorătoare. "La fel cum lucrăm împreună pentru a apăra valorile noastre la nivel extern, trebuie să le fortificăm şi la nivel intern. În Europa Centrală de astăzi, aş spune că ameninţările interne la adresa democraţiei şi libertăţii sunt la fel de îngrijorătoare'', a spus oficialul american.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ