Cum crește Mediafax taxele cu știri false

| 29 iul, 2014

De ce în loc să își facă treaba cu profesionalism, Mediafax lansează astfel de dezinformări grosolane? Nu cumva la mijloc este dorința patronului Mediafax, nimeni altul decât faimosul Adrian Sârbu, de a plăti o poliță premierului pentru îndrăzneala cu care acesta a refuzat să facă trafic de influență în favoarea trustului pe care îl conduce?

O agenție de știri lansa ieri, pe la orele dimineții, o dezinformare grosolană. Conform știrii publicate de Mediafax, cabinetul ar fi avut intenția de a majora contribuțiile pe care românii le plătesc către bugetul asigurărilor de sănătate cu nu mai puțin de 24 procente. Mai mult, pentru a-și credibiliza informația, agenția cita un oficial din Ministerul Sănătății, avansând ipoteza că respectiva majorare a CASS ar fi fost deja negociată de guvernul român cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional.

Numai că, în realitate, respectivul oficial nu declara că ar exista o asemenea intenție la nivelul executivului condus de Victor Ponta, ci doar își exprima o părere în nume personal privind utilitatea unei asemenea creșteri. ”Nu este un obiectiv sau o măsură stabilită de Guvern. (...) Nu avem o discuție sau decizii la nivel interministerial”, preciza acesta.

Ulterior, poziția Ministerului Sănătății a fost pe deplin clarificată inclusiv de ministrul de resort. Astfel, Nicolae Bănicioiu a precizat că guvernul nu are intenția majorării contribuţiilor la sănătate nici în acest an şi nici în anii următori, precizând totodată că discuții cu FMI legate de o asemenea creștere au existat cu mult înainte de preluarea guvernării de către actualul cabinet. ”Ministerul Sănătăţii nu a discutat cu Fondul Monetar Internaţional şi nici cu alte organisme internaţionale o eventuală creştere a contribuţiilor la Sănătate. De asemenea, nu a avut loc o asemenea dezbatere nici în Guvernul României. Ştiu că acum 4 ani, în anul 2010, au existat propuneri privind posibile majorări, dar rămase la stadiul de discuţii. Subliniez faptul că nu vor fi majorate contribuţiile la Sănătate", a precizat ministrul Sănătății.

Citeşte şi: Vor fi majorate sau nu contribuţiile la Sănătate? Declaraţia ministrului Bănicioiu

Poziția sa a fost apoi întărită inclusiv de ministrul Bugetului, Liviu Voinea, care a precizat că nu a existat vreo discuție cu oficialii fondurilor despre majorarea CASS. "Nu s-a discutat, cel puţin în ultimii doi ani de când particip eu la discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional", a spus Voinea, demantelând astfel întregul eșafodaj de minciună pe care a fost construită manipularea lansată de Mediafax.

Ceea ce s-a întâmplat ieri devine așadar un nou caz-școală despre cum o parte a mass-mediei românești își trădează în mod grosolan menirea, aceea de a informa corect opinia publică. Mai grav este că, dat fiind că discutăm despre o instituție cu ștate vechi de serviciu în plan mediatic, este clar că nu avem de-a face cu o greșeală inocentă, survenită ca urmare a lipsei de experiență.

Și atunci, mai rămâne să ne întrebăm de ce își riscă în mod voit credibiltiatea o asemenea agenție de știri, încercând să alimenteze fobiile populației legate de creșterea taxelor și a impozitelor? De ce în loc să își facă treaba cu profesionalism, Mediafax lansează astfel de dezinformări grosolane? Nu cumva la mijloc este dorința patronului Mediafax, nimeni altul decât faimosul Adrian Sârbu, de a plăti o poliță premierului pentru îndrăzneala cu care acesta a refuzat să facă trafic de influență în favoarea trustului pe care îl conduce? Este dificil de răspuns. Cert este însă că, prin minciuna grosolană diseminată ieri pe fluxul de știri, Mediafax iese din categoria instituțiilor media serioase și intră în aceea a tabloidelor lipsite de orice credibilitate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 iul, 2014
Av.Abraham Antidrog
inundatii masive in Gorj
oamenii sunt scosi din case,cu mascatii...
multe sunt inundate
astazi are loc lansarea la apa a candidaturii lui Ponta..in aceeasi zona
Ponta zice sa nu ne panicam,n-a patit nimeni nimic
are dreptate,oamenii au ramas doar fara case...
29 iul, 2014
ELENA UDREA
MĂNÂNCĂ SÂRBU CĂCAT EL NU PLĂTEŞTE TAXE DE ANI DE ZILE ... CÂT A MERS MÂRLANUL DE LA COTROCENI DUMINICA LA INTERVIURI LA PRO-TV ...... CU PONTA NU CRED CĂ O SĂ-I MEARGĂ ..... PRO-TV S-AR PUTEA SĂ CAUTE OTV....
29 iul, 2014
cantautor
secretar de stat intr-un guvern..
asimilat functie de ministru..
vorbeste in numele guvernului la dezbateri si conferinte..
parerile proprii,acasa....la el
corecta si promta stirea Mediafax,ulterior sefii secretarului au venit cu alte precizari..
Mediafax a publicat imediat si dezmintirile
demisia secretarului de stat...se impune...la revedere
29 iul, 2014
palavra
minciuna,dezinformare,intoxicare...
nu sunt inundatii,Ponta a confirmat
oamenii nu sunt scosi cu mascatii...
sunt luati cu autobuzele la marele miting PSD

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ