Cum este influenţat creierul de anotimpul în care te naşti. Efectele sunt surprinzătoare

| 13 mar, 2014

Anotimpul în care te naşti are efecte nebănuite asupra creierului tău. Influenţa diferă însă şi în funcţie de sex, având efecte diferite asupra femeilor si asupra bărbaţilor.

Neurologul Spiro Pantazatos, de la Universitatea Columbia, a studiat legătura dintre anotimpul naşterii şi structura creierului. Diferenţele apar din cauza expunerii fătului în uter la anumiţi viruşi pe timpul ierii şi la o cantitate mai mică de lumină solară.

Pantazatos a analizat la RMN creierele a 550 de bărbaţi şi femei de la mai multe spitale din Londra.

El a observat că anumite regiuni ale creierului sunt dezvoltate diferit, în funcţie de anotimpul în care erau născute persoanele.

Spre exemplu, bărbaţii născuţi toamna şi iarna au mai multă materie cenuşie într-o zonă a creierului numită STG (sulcus temporal superior) faţă de cei născuţi vara şi primăvara.

O cantitate mai mică de materie în această zona a creierului poate însemna un risc mai mare de a face schizofrenie. În cazul femeilor, rezultatele erau invers: cele născute vara şi primăvara aveau mai multă materie cenuşie în această regiune.

De asemenea, femeile născute iarna se feresc de obicei de aventură, în timp ce bărbaţii născuţi în această perioadă caută senzaţiile tari.

Rezultatatele obţinute de Pantazatos sunt destul de controversate, de aceea trebuie continuată cercetarea pe un număr mai mare de pacienţi.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ