Cum i-a fraierit Dumitru Dragomir pe membrii LPF

| 10 apr, 2014

Din filele dosarului iese la iveală modul - cel puţin imoral, dacă nu penal - în care  Dragomir a obţinut acordul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal. Mitică şi-ar fi minţit permanent colegii de breaslă. Mai mult, potrivit procurorilor, a măsluit actele Ligii în aşa fel încât să reflecte o singură realitate: cea a lui Dumitru Dragomir.

Potrivit procurorilor, "în perioada 2011- 2013, inculpatul Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al LPF, în baza înţelegerii cu inculpatul Corbu Mihai – administrator al SC Capital Properties SRL, cu intenţie, a determinat membrii LPF să aprobe acordarea/plata unui comision în valoare de 12.102.648 lei (aproximativ 2.800.000 euro) în favoarea SC Capital Properties SRL – drept contravaloare a unor servicii de intermediere care, în realitate, nu s-au prestat niciodată – în scopul însuşirii sumei anterior menţionate", scrie Spynews.ro.

Metoda Mitică, în opt paşi

1.  În ziua de 17 iunie 2011, Dragomir a împuternicit verbal SC Capital Properties SRL să identifice persoane interesate de cumpărarea drepturilor de televiziune fără ştirea şi aprobarea prealabilă a membrilor LPF.

2. La scurt timp, în 21 iunie 2011, a convocat Adunarea Generală Extraordinară a LPF şi a explicat reprezentanţilor cluburilor că drepturile de televizare trebuie vândute cât mai repede, fără a preciza acestora că el deja împuternicise SC Capital Properties  SRL să identifice potenţiali cumpărători.

3. Dragomir a precizat în procesul-verbal de şedinţă din 21.06.2011 semnat exclusiv de el şi de avocatul LPF că  „s-a hotărât” apelarea la un intermediar - fără a preciza un nume - pentru vânzarea drepturilor de televizare. Acest lucru este contrazis de înregistrarea audio-video a şedinţei. Aspectul apelării la un intermediar nu a fost pus în discuţie în timpul şedinţei.

4. RDS-RCS depune oferta direct la LPF fără să negocieze cu Mihai Corbu sau cu un alt reprezentant al SC Capital Properties SRL. Negocierile au fost purtate de reprezentanţii RDS-RCS numai după depunerea ofertei şi numai direct cu conducerea LPF - "adică chiar cu inculpatul Dragomir Dumitru şi avocaţii LPF". De altfel, reprezentaţii RDS-RCS au declarat că nu îi cunosc pe cei de la SC Capital Properties SRL.

5. Dumitru Dragomir prezintă membrilor Adunării Generale, la 27 iunie 2011, oferta depusă de  RDS-RCS ca fiind rezultatul negocierilor purtate de SC Capital Properties SRL, inducându-i astfel în eroare cu privire la prestarea unor servicii de către această societate. "O societate a adus „RDS-ul” şi o să primească de la LPF „un comision de succes de până în 5%”, le-ar fi spus Dragomir membrilor LPF.

6.  În consecinţă,  Dragomir propune acordarea comisionului de 5% din valoarea de vânzare a drepturilor de televizare către SC Capital Properties SRL ştiind - după cum precizează procurorii- "că această societate nu a prestat nici un fel de serviciu". Propunerea este acceptată. "Un mare succes având în vedere criza economică. Să ziceţi: felicitări Mitică!", ar fi adăugat Dragomir.

7. În aceeaşi zi, după acceptarea ofertei RDS-RCS, Dragomir semnează un contract de mandat între LPF şi SC Capital Properties SRL, pentru identificarea persoanelor interesate de cumpărarea drepturilor de televiziune. Simultan,  SC Capital Properties SRL depune raportul de activitate în care se arată, în mod fals, că în perioada 17-20 iunie s-au întâlnit cu diverşi reprezentanţi ai televiziunilor. Nu este precizat numele niciunuia dintre aceştia.

8. LPF plăteşte către SC Capital Properties SRL, în trei tranşe anuale - în perioada 2011-2013 -  suma totală de 12.102.648 lei. Din conturile SC Capital Properties SRL banii au fost transferaţi în conturile unor firme fantomă, în cascadă, sub pretextul unor contracte de prestări servicii - fictive- pentru ca în final să ajungă în mâinile lui Dumitru Dragomir.

Citiţi pe larg aici.

Tag-uri: Dumitru Dragomir
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ