Cum își împart oamenii lui Băsescu banii

| 17 aug, 2014

Succesul “Plimbării libertății”, organizată de jurnaliștii Antena 3 prin fața Palatului Cotroceni, nu ar fi fost posibil fără românii care s-au săturat de corupția și afacerile murdare desfășurate în jurul președintelui Traian Băsescu.

După ce întreaga țară a aflat că fratele său, Mircea Băsescu, a fost arestat într-un dosar care vizează fapte de trafic de influență și sute de mii de euro primite șpagă de la interlopul Bercea Mondial, astăzi ne putem “delecta” cu noi dezvăluiri.

De data aceasta este vorba despre caracatița prin care apropiații lui Traian Băsescu au primit zeci de mii de euro pentru serviciile, uneori dubioase, prestate în slujba șefului statului; mai exact, despre relațiile prin care au primit venituri substanțiale purtătorul de cuvânt al Președinției, Bogdan Oprea, de la publicația Adevărul, fostul consilier prezidențial Sebastian Lăzăroiu de la Evenimentul Zilei și TVH2.0, dar și familia Săftoiu (Adriana și Claudiu), în 2005, prin intermediul unor contracte babane de consultanță.

Să începem cu Bogdan Oprea, ale cărui buzunare au fost umflate de peste 28.000 de euro, sumă încasată pentru patru articole publicate pe site-ul lui Adevărul, publicație al cărei șef este „baby broker-ul” Cristian Burci. Astfel, dacă facem o comparație cu orice nivelul salarial al oricărui editorialist din lume, putem vedea că Bogdan Oprea a primit de la Adevărul cu mult mai mulți bani – chiar de şase ori mai mulţi pe editorial decât Polly Toynbee, principalul editorialist al The Guardian.

Mai mult, situația este una absolut imorală și din cauza colaborării cu “mogulul” Cristian Burci, care a fost dezvăluit recent ca fiind unul dintre intermediarii pentru vânzarea copiilor români în SUA, în anii ‘90. Proprietarul Adevărul Holding cerea între 3.500 și 7.000 de dolari pentru fiecare copil care urma să fie “adoptat”, iar, din păcate, unii dintre aceștia s-ar putea să fi ajuns pe mâinile traficanților de organe.

Mai departe, despre Sebastian Lăzăroiu (care a fost recent implicat într-un scandal pentru că nu și-a plătit factura la apă pentru apartament) aflăm că a încasat în 2012, zeci de mii de lei de la Editura Evenimentul Zilei, Realitatea TV și de la SC Massmedia România de Maine, pentru care îndeplinea funcția de director la TV H2.0, având un salariu anual de 138.000 de lei. De altfel, veniturile lui Sebastian Lăzăroiu pe tot anul 2012 au ajuns la peste 300.000 de lei, echivalentul a 70.000 de euro.

Desigur, și cuplul format din Adriana și Claudiu Săftoiu și-a asigurat viitorul datorită relațiilor președintelui. Aceștia au primit împreună peste 375.000 de lei pentru serviciile prestate în 2005, cât timp erau consilierii lui Traian Băsescu, din salarii și din venituri obținute pentru, de exemplu, prestarea unor servicii de training media și de consiliere.

Cu asemenea sume plătite de firmele de casă ale președintelui, nu este de mirare că astăzi toți cei mai sus menționați pot sta liniștiți și pot “analiza” evenimentele politice cotidiene, în timp ce milioane de români din toată țara nu știu cum să pună mâncare pe masă de la o săptămâna la alta. Aceasta este  “dreptatea lui Traian Băsescu” – unii devin milionari sub aripa lui, iar restul “să se descurce!”.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 aug, 2014
ion
Cati bani ia mascariciul de Mirel PALADA??????? Platit din bani publici ,adica si ai mei???? CA ISI EXPRIME SATISFACTIA CA EXECUTA ELECTRIC JURNALISTII INDEPENDENTI ANTIGUVERNAMENTALI?????????????????
17 aug, 2014
rad_de_prosti
COSTIN POPONARU'ILIE
CATI BANI II IEI LUI GHITA COSTINE CA SA PUBLICI MIZERIILE ASTEA ? JEGULE

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ