Cum iși revine CFR

| 31 aug, 2014

În primul trimestru al acestui an, compania de stat CFR Infrastructură a înregistrat un profit de 160 milioane de lei, ce reprezintă o creștere de 29% de la 124 milioane de lei față de aceeași perioadă a anului trecut. Iar o veste la fel de bună este că transportul feroviar nu a înregistrat nicio datorie la bugetul de stat, respectiv la bugetul de asigurări sociale.

Potrivit unui comunicat emis de CFR SA, compania de stat CFR a raportat pentru prima jumătate a anului trecut venituri din activitatea de exploatare și administrare a infrastructurii feroviare de 1,16 miliarde de lei. Iar arieratele comerciale au scăzut în primul semestru cu 36,41% față de primele șase luni ale anului trecut.

Mai mult, susținerea programului de investiții pentru proiectele POS –T reprezintă o prioritate pentru companie, fapt dovedit prin efectuarea plăților în valoare de 380 milioane de lei, în primele șase luni ale anului în curs. Ceea ce înseamnă o creștere cu 58,33% față de perioada similară a anului 2013.

Astfel, înregistrarea unui profit de 160 milioane de lei în infrastructură în primul semestru este o veste foarte bună pentru cetățeni, deoarece CFR reprezintă pentru România o investiție pe termen lung. Plus că CFR SA, care este deținută de Ministerul Transporturilor, administrează o rețea feroviară de 20 077 kilometri lungime, aceasta fiind a șaptea ca mărime din Europa.

Citește și:  Și România poate face trenuri de mare viteză

Totodată, politica consolidării infrastructurii naționale este un obiectiv important pentru Guvernul condus de Victor Ponta. Drept pentru care lucrările la modernizarea DN 19 Livada – Negrești Oaș - Sighetul Marmației au fost începute.

Conducerea județului Satu Mare a anunțat oficial demararea lucrărilor de modernizare a DN19, fiind deja turnat primul km de asfalt. Motiv pentru care prefectul Eugen Avram, președintele CJ Adrian Ștef și vicepreședintele Mircea Govor au declarat că promisiunile premierului Victor Ponta și ale vicepremierului Liviu Dragnea se transformă în realitate.

Prin urmare, pe teritoriul judeţului Satu Mare vor fi reabilitaţi circa 42 de km și va fi turnat un strat de asfalt în grosime de 6 cm. Lucrările vor fi finalizate până la data de 20 septembrie, urmând ca mai apoi să fie reabilitate porţiunii de drum de pe raza judeţului Maramureş. Fondurile necesare acestei investiţii sunt asigurate de Guvern prin Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ