Cum îşi tratau vechii călugări DUREREA de CAP

| 11 oct, 2014

Fiecare dintre noi a avut măcar o dată o durere puternică, localizată la nivelul capului, dar la originea căreia au fost întotdeauna alte cauze. Durerile faciale, occipitale sau intercostale sunt legate de cele mai multe ori de afecţiunea unui nerv, motiv pentru care sunt percepute de noi drept nevralgii. Împotriva lor, călugării din Sfântul Munte n-au folosit niciodată medicamente, iar leacurile utilizate de ei au ajuns şi la noi, prin părintele Siluan de la Mănăstirea Secu.

Menta, împotriva afecţiunilor intercostale

Dintre toate afecţiunile nevralgice, cea intercostală este o formă dureroasă rară, care implică nervii intercostali ce străbat muşchii dintre coaste. Ne putem da seama dacă este sau nu vorba despre o astfel de nevralgie, atunci când în jurul cutiei toracice apar dureri sub forma unor junghiuri sau înţepături, a căror intensitate diferă de la o formă la alta, dar este intermitentă şi spasmodică. Durerea poate fi localizată de-a lungul pieptului sau poate radia din spate, spre partea din faţă a toracelui, de-a lungul coastelor, şi poate fi ameliorată sau chiar oprită cu ajutorul unui amestec de două infuzii. Peste 150 ml apă clocotită se adaugă o lingură cu frunze de mentă uscată sau 15 frunze de mentă proaspătă, lăsându-se la infuzat timp de cinci minute. Cea de-a doua infuzie se obţine din două linguri cu floare uscată de pojarniţă, peste care se toarnă 200 ml apă clocotită, apoi se lasă la infuzat 15 minute. Când încă sunt călduţe, acestea se strecoară, după care se amestecă bine şi se adaugă două linguriţe cu miere de albine. Întreaga cantitate se bea pe parcursul unei zile, până când durerile nevralgice cedează, iar bolnavul se poate mişca fără niciun fel de jenă.

Ceaiul verde înlătură junghiurile din tâmple

Atunci când simţiţi uşoare furnicături în zona tâmplelor apare o senzaţie destul de neplăcută, însoţită de greaţă, dar ceea ce este cel mai greu de suportat este durerea sub formă de presiune sau junghiuri. În această situaţie, o cană cu ceai verde, băută dintr-o dată (dată peste cap), este un remediu care vă scapă pe loc de durere. Este bine ca întotdeauna să aveţi la îndemână astfel de metode, mai ales că durerile generate de astfel de nevralgii sunt aproape insuportabile. O primă încercare de calmare constă în prepararea unei infuzii de plante. Metoda de preparare este foarte simplă. Avem nevoie de o cană de 250 ml cu apă clocotită, peste care puneţi două linguriţe cu frunze de ceai verde (nu pliculeţe!), o linguriţă cu frunze de mentă (verde sau uscată) şi un sfert de linguriţă cu pulbere de scorţişoară. Se infuzează amestecul timp de cinci minute, apoi se bea ceaiul cald. Spre deosebire de celelalte ceaiuri, acesta se bea dintr-o dată, până la golirea completă a cănii. Dacă durerea nu cedează complet, se mai poate bea încă o cană, după şase ore.

Pulberea de roiniţă alungă durerile din zona ochilor

Când vorbim despre dureri ale capului, accentuate de altele care radiază din spatele ochilor, este vorba despre o iritare a nervului principal care parcurge partea din spate a craniului. Este de fapt o nevralgie occipitală, iar bolnavul o percepe ca fiind localizată în partea din spate a capului; ca durată, poate ţine şi două-trei zile. Pentru a scurta perioada durerii şi pentru a stopa intensificarea acesteia, călugării din vechime foloseau nişte prafuri obţinute din roiniţă. Se ia un mănunchi de roiniţă bine uscată (frunze şi flori) şi se toacă mărunt, după care se macină cu ajutorul unei râşniţe electrice de cafea. Pulberea obţinută se păstrează într-un recipient închis ermetic şi se consumă în două săptămâni. Ţinută mai mult, aceasta se volatilizează. În fiecare zi se pot lua maximum trei linguriţe cu pulbere, care se ţine sub limbă timp de cinci minute, după care nu se bea şi nu se mănâncă nimic timp de o oră. În completare, se beau două căni pe zi cu infuzie de roiniţă, în proporţia de o linguriţă cu roiniţă mărunţită la 200 ml apă. În momentul în care durerile cedează, tratamentul naturist se întrerupe şi se continuă doar la nevoie.

Hreanul, indicat în problemele maxilarelor

Durerile localizate la nivelul maxilarului pot fi generate de afecţiuni ale sinusurilor, ale danturii, dar pot avea şi alte cauze, printre care cele neurologice sau, în cel mai nefericit caz, oncologice. Toate acestea generează nevralgii care, de cele mai multe ori, nu cedează nici la calmante, scrie taifasuri.ro. Pentru înlăturarea acestora, se recomandă următoarea fiertură: se amestecă 100 g hrean ras cu trei lămâi, tocate în bucăţi de aproximativ 1 cm, şi cu un litru de vin roşu, apoi se fierbe totul deasupra unui vas cu aburi, timp de o oră. Se ia de pe foc şi se strecoară imediat. Se foloseşte rece, sub forma unor comprese care se aplică pe locurile dureroase, până când nevralgia cedează.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
12 oct, 2014
Fratele Filimon Felasie
Fiilor drept-credincioşi, citiţi următoarele adevăruri despre viaţa cea binecuvântată a părintelui Arsenie Boca şi luaţi aminte că veţi putea intra în Împărăţia Cerului doar dacă le veţi mărturisi întru mântuirea cea dătătoare de viaţă veşnică:

► Atunci când Dumnezeu a spus “Să fie lumină!”, cita din Arsenie Boca.
► Se spune că Dumnezeu a făcut Pământul, Soarele, Luna, stelele, plantele, animalele şi omul. Pe Dumnezeu l-a făcut Arsenie Boca. De mai multe ori şi în poziţii diferite.
► Moise a primit Cele 10 Porunci de la Arsenie Boca.
► Când merge la culcare, Bau-Bau se uită în şifonier şi sub pat ca nu cumva Arsenie Boca să fie acolo.
► Arsenie Boca a scris un almanah gastronomic intitulat “Cartea de bukkake”, datorită faptului că iubea credincioşii exact ca sarea-n bukkake. În cųrând va fi apărea un al doilea volum denumit “Bukkake tradiţionale”.
► Atunci când Iisus a înviat, a suferit un preinfarct în momentul în care a auzit că pe Pământ există unul mai tare ca el. Era vorba despre Arsenie Boca.
► Arsenie Boca a inventat motorul cu agheasmă, motor ce respectă normele de poluare Euro 666.
► Arsenie Boca îl vede pe Omul Invizibil.
► Dacă tu ai 10 lei şi Arsenie Boca are 10 lei, Arsenie Boca are mai mulţi bani ca tine.
► Nu există femei frigide sau lesbiene, ci doar femei care încă nu l-au cunoscut pe Arsenie Boca.
► Când Arsenie Boca s-a hotărât să fumeze, ţigările au început să se îmbolnăvească de cancer.
► Conchita Wurst este fiica lui Arsenie Boca pentru că, la fel ca părintele, are barbă, cântă pe nas şi se îmbracă în rochii lungi şi negre.
► Arsenie Boca îi spovedea pe Iustin Pârvu şi Ilie Cleopa folosind mirul pe post de lubrifiant. Lui Arsenie Papacioc îi dădea cu agheasmă la papacioacă.
► Dacă Arsenie Boca ar fi purtat elice în loc de potcap, s-ar fi numit Arsenie Belişcop

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ